"Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności", Hotel Holiday Inn Warszawa Józefów, 10-11 czerwca 2015 r.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „AKADEMIĘ PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniach 10-11 czerwca 2015 roku w Hotelu Holiday Inn w Józefowie.

Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:

I dzień, 10 czerwca 2015 r.

  • Urzędowa kontrola żywności – konsekwencje dla przemysłu                  
  • Zmiany przepisów z zakresu żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego
  • Dodatki do żywności
  • Zanieczyszczenia rolnicze żywności
  • Bezpieczeństwo żywności w świetle wybranego orzecznictwa sądowego

II dzień, 11 czerwca 2015 r.

  • Jak optymalnie przygotować się do audytu - kilka rad doświadczonego audytora 
  • Wartość odżywcza produktów spożywczych
  • Znakowanie produktów spożywczych – aktualne prace Komisji Europejskiej
  • Mikrobiologia przyszłości- wyznaczanie trwałości produktów na podstawie badań obciążeniowych z szacowaniem współczynnika wzrostu (δ)
  • Zanieczyszczenia przemysłowe żywności
  • Materiały aktywne i inteligentne – zastosowanie do pakowania żywności

Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!

 

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych - pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu

                                                     tel.: +48 22 830 70 55, email: m.jonczak@pfpz.pl