Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, 16-17.10.2013r., Serock k/Warszawy

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniu 16-17 października 2013 roku w Hotelu Narvil Serock k/Warszawy.

Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:

I Dzień, 16 października 2013 r.

Ø  Zmiany w standardach IFS i BRC

Ø  Prawne aspekty reklamacji konsumenckich oraz reklamacji pomiędzy przedsiębiorstwami branży spożywczej

Ø  Zagrożenia związane z opakowaniami stosowanymi do żywności – wymagania prawne i zalecenia

Ø  Zanieczyszczenie żywności metalami – aktualny stan prawny oraz prace EFSA i Komisji Europejskiej

II Dzień, 17 października 2013 r.

Ø  Monitoring zanieczyszczeń żywności, w tym zalecenia Komisji Europejskiej

Ø  Ocena ryzyka związanego z bezpieczeństwem żywności w systemie RASFF – zasady oceny oraz rola Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny

Ø  Zmiany systemu znakowania wartością odżywczą GDA

Ø  Stosowanie przewodnika Komisji Europejskiej nt. tolerancji zawartości składników odżywczych w produktach spożywczych.

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu

                                                     tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: m.jonczak@pfpz.pl