Konferencja "Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów", 1.10.2015 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”, która odbędzie się w dniu 01 października 2015 r., w Hotel Marriott w Warszawie.


10% zniżki przy rejestracji do 11 września 2015 r.

25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”

 

W programie przewidujemy omówienie następujących zagadnień:

Ø  Znakowanie produktów spożywczych wg rozporządzenia 1169/2011 – najczęściej stwierdzane nieprawidłowości

Ø  Etykieta produktu spożywczego – sposób przedstawienia informacji dla konsumenta wg wymagań prawnych

Ø  Orzecznictwo sądowe z zakresu znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności

Ø  Ograniczenia w reklamie produktów spożywczych skierowanej do dzieci

Ø  Znakowanie środków spożywczych zawierających aromaty

Ø  Stosowanie określenia „naturalny” w oznakowaniu produktów spożywczych


Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Dorota Balińska- Hajduk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych; Joanna Gajda–Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-Państwowy Zakład Higieny); Andrzej Gantner (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców); Karolina Kaszewska – Romańczuk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych); Dorota Kozłowska (Polska Federacja Producentów Żywności  Związek Pracodawców); Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.); Marlena Żarnecka (Dentons) oraz najbardziej aktualne informacje z zakresu  znakowania i reklamy środków spożywczych.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.

 WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl