Konferencja Składniki żywności - aktualne wymagania prawne, 03.03.2016 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne", która odbędzie się w dniu 3 marca 2016 r., w Hotel Marriott w Warszawie.

Tradycyjnie dla osób zatrudnionych w firmach i organizacjach członkowskich PFPŻ ZP oraz prenumeratorów Food-Lex przewidzieliśmy zniżki:

Koszt udziału dla pracowników firmy lub organizacji członkowskiej PFPŻ ZP to jedynie 315 PLN
Koszt udziału dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex” to jedynie 427, 50 PLN
Ceny netto wynikają z typu uczestnictwa – przy zgłoszeniu do 17 lutego 2016 r.
 

W programie:

  • Zasady informowania konsumentów o składzie żywności
  • Dodatki do żywności i enzymy – status prac legislacyjnych i ostatnie zmiany przepisów
  • Aromaty do żywności – wymagania i zmiany prawne
  • Nowa żywność stosowana, jako składnik produktu spożywczego
  • Składniki odżywcze w produktach spożywczych – określanie zawartości do celów znakowania
  • Ilościowa zawartość składników w produktach spożywczych – QUID

Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Joanna Gajda-Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny), Dorota Krzyżanowska (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych), Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.), Beata Przygoda (Instytut Żywności i Żywienia), Marlena Żarnecka (Dentons), oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.

Kto powinien wziąć udział w konferencji:

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych. 

Więcej informacji  www.pfpz.pl