Konferencja „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, 23 marca 2013 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.

W programie między innymi:

·         Zmiany wymagań w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008 w zakresie stosowania w żywności określonych dodatków

·         Okresy przejściowe na dostosowanie produktów, w tym status przepisów krajowych

·         Na co przedsiębiorcy powinni zwracać uwagę w zapisach przepisów o dodatkach – kategorie żywności, specyficzne określenia i definicje, itp.

·         Żywność o właściwościach barwiących – konsekwencje zastosowania w produktach spożywczych, klasyfikacja

·         Nowe rozporządzenia unijne z zakresu stosowania aromatów – znaczenie praktyczne dla przedsiębiorców

·         Znakowanie aromatów – dyskusje państw członkowskich

  • Prace EFSA dotyczące oceny bezpieczeństwa dodatków do żywności
  • Projekty krajowe i zagraniczne dotyczące oceny spożycia substancji dodatkowych z produktami – konsekwencje dla przemysłu
  • Dodatki do żywności – wyzwanie dla firmy spożywczej– doświadczenia audytowi

 

WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu

                                                     tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: m.jonczak@pfpz.pl