Warsztaty online: Jak skutecznie wprowadzać produkty owocowo-warzywne do sieci handlowych? 11.02.2021Serdecznie zapraszamy do udziału
w warsztatach online: Jak skutecznie prowadzać produkty owocowo-warzywne do
sieci handlowych? w dniu 11 lutego 2021 o
godzinie 10:00. Warsztaty są bezpłatne.więcej>>
Webinarium PFPŻ ZP pt.: „Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie, legislacyjne i środowiskowe”, 24-25 lutego 2021 r.Stowarzyszenie
KUPS objęło patronatem webinarium PFPŻ ZP pt.: „Produkty pochodzenia roślinnego – aspekty konsumenckie,
legislacyjne i środowiskowe”
, które odbędzie się w dniach 24-25 lutego 2021r. w
godz. 10.00 -12.00 na platformie ZOOM.więcej>>
V Narodowy Kongres Żywieniowy, 17.10.2020r., onlineStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków jest partnerem V Narodowego Kongresu
Żywieniowego, który odbędzie się w dniu 17 października. W tym roku wydarzenie odbędzie się online, a tematem
przewodnim jest DIETA DLA ZDROWIA I PLANETY.więcej>>
Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy 19-20 listopada 2020 r. MikołajkiStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem
konferencję Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniu
19-20 listopada 2020 roku w Mikołajkach.więcej>>
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście przepisów prawnych i trendów konsumenckich – raport branżowy KUPS „Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem”W dniu 25 sierpnia 2020 roku w
siedzibie KUPS, odbyły się warsztaty pt. "Sprawdzone sposoby na spotkanie
z konsumentem - oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście prawa
żywnościowego i trendów konsumenckich". Spotkanie realizowane były w
formacie hybrydowym, tj. uczestnicy mieli możliwość przybycia osobiście lub
połączenia się zdalnie przez internet. Organizatorem było Stowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) przy wsparciu ekspertów z IGI Food
Consulting oraz PR Hub.więcej>>
Webinarium PFPŻ ZP pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych, 23-24 września 2020 r.Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem webinarium organizowane przez Polską Federację Producentów Żywności
Związek Pracodawców pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań
prawnych”, które odbędzie się w dniach 23-24 września br. w godz. 10.00
-13.00 na platformie ZOOM.więcej>>
Warsztaty KUPS Sprawdzone sposoby na spotkanie z konsumentem – 25.08.2020 WarszawaWarsztaty organizowane przez Stowarzyszenie KUPS z prezentacją raportu branżowego Sprawdzone
sposoby na spotkanie z konsumentem odbędą się dniu 25 sierpnia 2020 w Warszawie przy
Rakowieckiej 36, w sali A na pierwszym piętrze.więcej>>
Targi POLAGRA, 28.09. - 01.10.2020, PoznańStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęła patronatem targi
POLAGRA, które odbędą się w dniach 28.09 - 01.10 2020 roku w
Poznaniu, na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.więcej>>
Webinarium PFPŻ ZP „Produkcja środków spożywczych - istotne kwestie legislacyjne”, które odbędzie się w dniach 17-18 czerwca 2020 r. na platformie ZOOMStowarzyszenie KUPS
objęło patronatem webinarium Polskiej Federacji Producentów Żywności pt.: „Produkcja środków spożywczych - istotne
kwestie legislacyjne”, które odbędzie się w dniach 17-18 czerwca 2020 r. na
platformie ZOOM.więcej>>
XXIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS "Bieżące wyzwania branży sokowniczej", 13-15 maja 2020r., GdańskStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)
organizuje XXIII Międzynarodowe Sympozjum pt. „Bieżące wyzwania branży
sokowniczej” w dniach 13-15 maja 2020 roku, w Hotelu Mercure Stare Miasto
w Gdańsku.więcej>>
XIII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, 28-29.05.2020 NieporętStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objął patronatem branżowym XIII
Konferencję Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, którą w 2020 roku
organizuje Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof.
Wacława Dąbrowskiego w Warszawie. Konferencja odbędzie się 28 – 29 maja 2020 r. w
Nieporęcie, nad Zalewem Zegrzyńskim.więcej>>
Konkurs Innovation Prizes organizowany przez Europejski Instytut Innowacji i Technologii
Europejski Instytut Innowacji i Technologii, sektor żywności (EIT Food) organizuje konkurs dla startupów z sektora
rolno-spożywczego o nazwie Innovation Prizes.
więcej>>
Europejskie Forum Rolnicze 2020, 20-21.03.2020r. Jasionka k/RzeszowaStowarzyszenie KUPS
objęło partnerstwem Europejskie Centrum Rolnicze 2020, które odbędzie
się w dniach 20-31 marca 2020 roku w G2A Arena, w Jasionce k. Rzeszowa.więcej>>
Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP pt. „Produkcja środków spożywczych – istotne kwestie legislacyjne” 26 marca 2020 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem
konferencję szkoleniową PFPŻ ZP pt. „Produkcja środków spożywczych –
istotne kwestie legislacyjne”, która odbędzie się w dniu 26 marca 2020
r. w hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Sukces VI Akademii Sokowej, 29.11.2019 r., GdańskTegoroczna, szósta edycja, Akademii
Sokowej pt. „Produkty sokownicze – od roślin po korzyści zdrowotne” została
zorganizowana w dniu 21 listopada 2019 roku przez Katedrę Chemii, Technologii
i Biotechnologii Żywności Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej,
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) oraz Gdański Oddział
Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności (PTTŻ).więcej>>
Akademia Sokowa VI pt. „Produkty sokownicze – od roślin po korzyści zdrowotne", 21.11.2019, GdańskUprzejmie informujemy, że po raz szósty organizujemy
wspólnie z jednostkami naukowymi konferencję z cyklu „Akademia Sokowa”.więcej>>
Kongres Nowoczesnej Dystrybucji - Kupcy i Dyrektorzy 16 sieci, 18.11.2019, WarszawaStowarzyszenie KUPS
objęło patronatem Kongres Nowoczesnej Dystrybucji organizowany przez Polską
Organizację Handlu i Dystrybucji (POHiD), który odbędzie się w dniu 18.11.2019
r. w Hilton Warsaw Hotel and Convention Centre w Warszawie.więcej>>
Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP pt.: Produkcja wyrobów ekologicznych w sektorze spożywczym, 27.11.2019 r. WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję szkoleniową PFPŻ
ZP pt.:„ Produkcja wyrobów ekologicznych w sektorze spożywczym”, która odbędzie
się w dniu 27 listopada 2019 r. w Biurowcu Oxford Tower w Warszawie.więcej>>
V edycja Konferencji Sady i Ogrody, 7.11.2019r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków zostało partnerem
instytucjonalnym V edycji konferencji "Sady i Ogrody", która odbędzie
się w dniu 7 listopada 2019 roku w w Centrum
Targowo-Kongresowym Global Expo w Warszawie.więcej>>
Konferencja szkoleniowa PFPŻ „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”, 14.11.2019r., WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję szkoleniową PFPŻ ZP pt.:„Kontrola żywności w łańcuchu
spożywczym”, która odbędzie się w dniu
14
listopada 2019 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Juice Summit 2019, 01-02.10.2019 Antwerpia, BrukselaW dniach 1-2 października 2019 roku w Antwerpii odbędzie się 7 edycja konferencji Juice Summit 2019.więcej>>
Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP pt.: Przekazywanie konsumentom informacji o produktach spożywczych na opakowaniach, 15.10.2019 r. WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję szkoleniową PFPŻ ZP pt.:
„Przekazywanie konsumentom informacji o produktach spożywczych na
opakowaniach”, która odbędzie się w dniu 15 października 2019 r. w Hotelu Marriott
w Warszawie.więcej>>
Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, 2-3.10.2019 r. SopotStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej XII Konferencja
Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym
, która odbędzie się w
dniach 2-3.10.2019 r. w Sopocie.
więcej>>
VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy, 4-6.11.2019r., LublinStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem VI Konferencję Naukowo-Techniczną Bezpieczny Produkt
Spożywczy, która odbędzie się w dniach 4-6 listopada 2019 roku w
Lublinie.więcej>>
Sukces XXII Międzynarodowego Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków w Karpaczu
W
dniach 22-24 maja 2019 roku w Karpaczu w hotelu Gołębiewski po raz dwudziesty drugi
odbyło się Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS).
Tematem Sympozjum była „Branża sokownicza dziś i jutro”. Poniżej szczegółowa relacja.
więcej>>
XXII Międzynarodowe Sympozjum KUPS w KarpaczuW dniach 22-24 maja 2019 roku w Karpaczu
w hotelu Gołębiewski po raz dwudziesty drugi odbyło się Międzynarodowe
Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem Sympozjum była „Branża
sokownicza dziś i jutro”.więcej>>
XXII Miedzynarodowe Sympozjum KUPS,22-24 maja 2019, KarpaczStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje XXII Międzynarodowe Sympozjum pt. „Branża sokownicza dziś i jutro” w dniach 22-24 maja 2019
roku w Hotelu Gołębiewski w Karpaczu.więcej>>
„VIII AKADEMII FOOD-LEX – jakość i bezpieczeństwo żywności”, 22-23 maja 2019 r., Chlewiska k. RadomiaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem konferencję z cyklu „VIII Akademia Foodlex – jakość i
bezpieczeństwo żywności", która odbędzie
się w dniach 22-23 maja 2019 r. Hotel Manor SPA w Chlewiskach k. Radomia.więcej>>
Konferencja „Produkcja żywności w świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”, 28.03.2019 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem
konferencję „Produkcja żywności w
świetle aktualnych przepisów – nowości legislacyjne”, która się odbędzie w dniu 28 marca 2019 r. w Hotelu
Marriott w Warszawie.więcej>>
Targi Warsaw Food Expo 2019, 12-14.09.2019 NadarzynStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem Targi Warsaw Food Expo 2019, które odbędą się w dniach
12-14.09.2019 w Nadarzynie. więcej>>
Akademia Sokowa V pt. „Produkty sokownicze - technologia, rynek, żywienie, zdrowie”, 29.11.2018, ŁódźSerdecznie
zapraszamy do udziału w Akademii Sokowej V pt. „Produkty sokownicze -
technologia, rynek, żywienie, zdrowie”, która odbędzie się w Auli S-8 (Budynek A3) na Politechnice
Łódzkiej, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności w Łodzi w dniu 29 listopada 2018 r.więcej>>
Konferencja "Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym” 15.11.2018 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem
konferencję „Kontrola żywności w łańcuchu
spożywczym”, która się odbędzie w dniu 15 listopada 2018 r. w Hotelu
Marriott w Warszawie.więcej>>
V Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy, 8-9 listopada 2018r., GniewStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem V konferencję Bezpieczny Produkt
Spożywczy, która odbędzie się w dniu 8-9 listopada 2018 roku w Zamku Gniew.
więcej>>
Konferencja „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, 11.10.2018r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję PFPŻ pt. „Znakowanie produktów
spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa”, która odbędzie się w dniu 11 października 2018 roku w Warszawie.więcej>>
XI Konferencja Naukowo-Techniczna Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, 24-25.09.2018, KrakówStowarzyszenie Krajowa
Unia Producentów Soków objęło patronatem XI Konferencję
Naukowo-Techniczną Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym, która odbędzie
się w dniach 24-25 września 2018 roku w Krakowie.więcej>>
Kongres Alkohole i Napoje, 19.09.2018, WarszawaStowarzyszenie Krajowa
Unia Producentów Soków objęło patronatem Kongres Alkohole i Napoje, który
odbędzie się 19 września 2018 r. w hotelu Renaissance Warsaw Airport w
Warszawie.więcej>>
Sukces XXI Międzynarodowego Sympozjum KUPS, 23-25.05.2018, ŁódźW
dniach 23-25 maja 2018 roku w Łodzi w hotelu DoubleTree by Hilton po raz
dwudziesty pierwszy odbyło się Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii
Producentów Soków (KUPS). Tematem Sympozjum była „Strategia branży sokowniczej
w zmieniających się warunkach rynkowych”. Honorowym patronatem Sympozjum objął Minister
Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW).więcej>>
V Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018, 06.11.2018, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęła patronatem V
Jubileuszowy Kongres Bezpieczeństwa Żywności 2018, który odbędzie się w
dniu 6 listopada 2018 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum
Historii Żydów Polskich w Warszawie.więcej>>
Krótka relacja XXI Międzynarodowe Sympozjum KUPS w ŁodziW dniach 23-25 maja 2018 roku w
Łodzi w hotelu DoubleTree by Hilton po raz dwudziesty pierwszy odbyło się Międzynarodowe
Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem Sympozjum była „Strategia
branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych”. Sympozjum
honorowym patronatem objął Pan Krzysztof Jurgiel Minister Rolnictwa i Rozwoju
Wsi (MRiRW).więcej>>
XXI Miedzynarodowe Sympozjum KUPS, 23-25 maja 2018, ŁódźStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje XXI Międzynarodowe Sympozjum pt. „Strategia branży sokowniczej w zmieniających się warunkach rynkowych” w dniach 23-25 maja 2018
roku w Hotelu DoubleTree by Hilton, Łódź.więcej>>
VII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności, 23-24.05.2018, Radziejowice k/WarszawyStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem konferencję z cyklu „VII Akademia Foodlex – jakość i bezpieczeństwo żywności", która odbędzie
się w dniach 23-24 maja 2018 r. w Radziejowicach k/Warszawy.więcej>>
Stowarzyszenie KUPS na Narodowym Kongresie Żywieniowym IŻŻInstytut Żywności i Żywienia (IŻŻ) w dniach 26-27.01.2018 r.
na PGE Narodowym w Warszawie
zorganizował po raz
trzeci Narodowy Kongres Żywieniowy. Tematem tegorocznej edycji
wydarzenia było:
Żywienie i aktywność fizyczna osób w wieku starszym w zdrowiu i
chorobie. W Kongresie wzięło udział blisko 900 zainteresowanych osób
z całej Polski – dietetycy, żywieniowcy, osoby związane z opieką nad
osobami
starszymi, a także sami seniorzy.
więcej>>
Konferencja Produkcja środków spożywczych w świetle wymagań prawnych i wytycznych,01.03.2018r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa
Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję PFPŻ pt."Produkcja środków spożywczych w świetle wymagań
prawnych i wytycznych", która odbędzie się w dniu 1 marca 2018r. w
Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
WARSAW FOOD EXPO 2018, 24-26.05.2018, Nadarzyn Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem Targi Warsaw Food Expo 2018, które odbędą się w dniach
24-26 maja 2018 roku w Centrum
Targowo - Kongresowym Ptak Warsaw Expo, w Nadarzynie pod Warszawą.więcej>>
III Narodowy Kongres Żywieniowy , 26-27.01.2018r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło partnerstwem coroczny, już III Narodowy Kongres
Żywieniowy, który odbędzie się w dniach 26-27 stycznia 2018 roku na Stadionie
Narodowym w Warszawie.
więcej>>
Sukces kolejnej edycji Akademii Sokowej „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich wartość odżywcza”, Poznań 28 listopada 2017Cykliczna, czwarta z kolei
konferencja Akademia Sokowa odbyła się 28 listopada br. w Poznaniu w Collegium
da Vinci, pod hasłem „Soki owocowe i warzywne – jakość technologia i ich
wartość odżywcza”. Tegorocznymi organizatorami był Zakład Technologii Owoców i
Warzyw Instytutu Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego – Uniwersytetu
Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków.
Uczestników konferencji przywitała Pani Dziekan Wydziału Nauk o Żywności i
Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu dr hab. Bożena Danyluk oraz w
imieniu organizatorów kierownik Zakładu dr hab. Dorota Walkowiak-Tomczak i sekretarz KUPS Pani Barbara Groele.
więcej>>
Targi Polagra Food, 8-10 maja 2018Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem Targi
Polagra Food – dobra żywność, trendy, innowacje i biznesowe spotkania, które odbędą się w dniach 8-10 maja 2018 roku.więcej>>
Konferencja pt.: "Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży spożywczej", 29.11.2017r.,WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję PFPŻ pt."Wpływ nowego unijnego rozporządzenia o ochronie
danych osobowych (RODO) na działalność przedsiębiorców z branży
spożywczej", która odbędzie się w dniu 29 listopada 2017 roku w Biurowcu
Oxford Tower Warszawa.więcej>>
Konferencja Optymalizacja produkcji w branży spożywczej, 22.11.2017 r., ToruńStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
objęło patronatem konferencję Optymalizacja produkcji w branży
spożywczej, która odbędzie się w dniu 22 listopada 2017 roku w Toruniu.więcej>>
V Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki – TransPoland Translogistica 2017, 8-10.11.2017r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem V Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki –
TransPoland Translogistica 2017, 8-10.11.2017r., Warszawa.więcej>>
Międzynarodowa dyskusja nad rolą warzyw, owoców i ich przetworów w zbilansowanej diecie człowieka podczas Kongresu Promocji Warzyw i Owoców W dniach 19-20 września w Warszawie odbył się po raz pierwszy XIII
Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców, organizowany w ramach Globalnego
Sojuszu na rzecz promocji konsumpcji owoców i warzyw „5 a day” (AIAM5), który co roku odbywa się w innym kraju. Kongres w Polsce zorganizowało
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).więcej>>
IV Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy, 14-15 listopada 2017r., KielceStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem IV konferencję Bezpieczny Produkt
Spożywczy, która odbędzie się w dniu 14 -15 listopada 2017 roku w Kielcach.więcej>>
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności, 11.10.2017r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa
Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem merytorycznym IV edycję Kongresu Bezpieczeństwa
Żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności oraz wykorzystanie
innowacyjnych rozwiązań źródłem sukcesu w biznesie.” Kongres odbędzie
się 11 października 2017 roku w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum
Historii Żydów Polskich w Warszawie.więcej>>
Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, 11.10.2017 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję PFPŻ pt. „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w
świetle wymagań prawnych”, która odbędzie się w dniu 11 października w
Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Juice Summit 2017, 4-5.10.2017 AntwerpiaW dniach 4-5 października 2017 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2017 w Antwerpii w Belgii.więcej>>
Akademia Sokowa IV, 28.11.2017 r., PoznańZakład Technologii Owoców i
Warzyw Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz Stowarzyszenie "Krajowa
Unia Producentów Soków" (KUPS) serdecznie zaprasza na Akademię Sokową IV pt. "Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i ich
wartość odżywcza", która odbędzie się w dniu 28 listopada 2017 roku w Poznaniu.więcej>>
Polska po raz pierwszy gospodarzem XIII Międzynarodowego Kongresu Promocji Warzyw i Owoców!19 września rozpocznie się jedno z najważniejszych wydarzeń jesieni –
XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. Wybór Polski na
lokalizację Kongresu stanowi wyróżnienie na skalę światową. Wydarzenie
organizowane co roku na wybranym rynku świata jest odpowiedzią na problem niskiego
spożycia warzyw i owoców. Celem Kongresu jest propagowanie idei „5 porcji”
związanej z rolą owoców, warzyw i ich przetworów, w tym soków w żywieniu
człowieka, a także właściwej polityki prozdrowotnej. Kongres jest też platformą
wymiany doświadczeń dla podmiotów zajmujących się produkcją i handlem w branży
owocowo-warzywnej.więcej>>
Kolejny Sukces XX Międzynarodowego Sympozjum KUPSW
dniach 17-19 maja 2017 roku w Hotelu Gołębiewskim w Wiśle, odbyło się już po
raz dwudzieste Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS).
Tym razem tematem przewodnim było „Branża
sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego”. Sympozjum
objął honorowym patronatem Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
(MRiRW).więcej>>
Konferencja naukowo-szkoleniowa "Diety roślinne i ich oblicza", 24.06.2017 KrakówStowarzyszenie
KUPS objęło patronatem konferencję naukowo-szkoleniową "Diety roślinne i ich oblicza", która odbędzie się w dniu 24 czerwca 2017 roku w Krakowie.więcej>>
XX Międzynarodowe Sympozjum KUPS w Wiśle już za namiW dniach 17-19 maja 2017 roku w przepięknych
Beskidach Śląskich w Hotelu Gołębiewskim w Wiśle, odbyło się już XX
Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS). Tematem
przewodnim było „Branża sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i
krajowego”. Sympozjum honorowym patronatem objął Minister Rolnictwa i Rozwoju
Wsi (MRiRW).więcej>>
XX Międzynarodowe SYMPOZJUM KUPS, 17-19 maja 2017 r., WisłaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje jubileuszowe XX Międzynarodowe Sympozjum pt. „Branża sokownicza
w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego” w dniach 17-19 maja
2017 roku w Hotelu "Gołębiewski" w Wiśle.więcej>>
VIII Mistrzostwa Polski Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, 29.04.2017, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) zostało partnerem VIII Mistrzostw Polski
Dzieci z Domów Dziecka w Piłce Nożnej, które odbędą się w dniu 29 kwietnia 2017 roku w Warszawie.więcej>>
III Konferencji naukowo-szkoleniowa z cyklu nutraceutyki w zdrowiu i chorobie pt. "Diety roślinne i ich oblicza", 24.06.2017 KrakówStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem III konferencję naukowo-szkoleniową z cyklu
Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie pt. "Diety roślinne i ich oblicza",
która odbędzie się w dniu 24 czerwca 2017 roku w Hotelu Swing w
Krakowie.więcej>>
Konferencja "Akademia Food Lex - jakość i bezpieczeństwo żywności", 24-25.05.2017, Serock k/WarszawyStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt."Akademia Food Lex - jakość
i bezpieczeństwo żywności", w dniach 24-25 maja 2017 roku w Hotelu
Warszawianka w Serocku k/Warszawy.więcej>>
Konferencja „Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, 02.03.2017 WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, która odbędzie się w dniu 2 marca 2017 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
II edycja Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 i Centralne Targi Spożywcze 2017, 7-9.03.2017, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
II edycję Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack 2017 i
Centralne Targi Spożywcze 2017, które odbędą się w dniach 7-9 marca 2017 roku w Warszawie.więcej>>
Głos ekspertów w sprawie soków na Akademii Sokowej III Wspólna konferencja pt ,,Warzywa, owoce i soki – aspekty żywieniowe,
rynkowe i technologiczne” z cyklu Akademii Sokowej zorganizowana przez
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW oraz Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów
Soków (KUPS) odbyła się w Centrum Wodnym
SGGW w dniu 29 listopada 2016 r, którą razem otworzyli, prof. Krystyna
Gutkowska, Dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, SGGW Julian Pawlak, Prezes Zarządu KUPS oraz Barbara
Groele, Sekretarz Generalny KUPS.więcej>>
Akademia Sokowa III, 29.11.2016, godz. 10:00 Centrum Wodne SGGWWydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły
Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Stowarzyszenie "Krajowa
Unia Producentów Soków" (KUPS) zaprasza na Akademię Sokową III.więcej>>
Konferencja szkoleniowa „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym”, 17.11.2016 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Kontrola żywności w łańcuchu spożywczym” 17 listopada 2016
r., Hotel Marriott, sala Congress Hall, Al. Jerozolimskie 65/67,
Warszawa.więcej>>
Konferencja Czego producenci, dystrybutorzey i sieci handlowe oczekują od firm TSL, 8.11.2016, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję Czego producenci, dystrybutorzy i sieci handlowe oczekują od firm TSL, 8.11.2016, Warszawa.
więcej>>
Soki pomarańczowe na konferencji Polskiego Towarzystwa DietetykówW dniu, 1 października 2016 roku odbyła się konferencja Polskiego
Towarzystwa Dietetyki (PTD) pt. Standardy
leczenia dietetycznego, na której nie zabrakło również akcentu
międzynarodowej kampanii Fruit Juice
Matters (FJM), czyli Poznaj soki
owocowe. Dziel się wiedzą. Ciesz bogactwem. której współorganizatorem w
Polsce jest Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS).więcej>>
Bezpłatne seminarium PFPŻ ZP pt.: Jakość w przemyśle spożywczym w świetle wymagań prawnych, 27.09.2016 r., Targi Polagra Tech, PoznańStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ pt.: "Jakość w przemyśle spożywczym w
świetle wymagań prawnych, która odbędzie się w dniu 27 września 2016 r.
podczas Targów Polagra Tech w Poznaniu. więcej>>
Konferencja „Wymagania prawne w zakresie znakowania w tym reklamy i marketingu produktów żywnościowych” 06.10.2016 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Wymagania
prawne w zakresie znakowania w tym reklamy i
marketingu produktów żywnościowych” 6
października 2016 r., Hotel Marriott, Warszawa.więcej>>
Juice Summit 2016, 12-13.10.2016 AntwerpiaW dniach 12-13 października 2016 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2016 w Antwerpii w Belgii.więcej>>
Szkolenie KUPS „Społeczna odpowiedzialność biznesu w rolnictwie i przetwórstwie owocowo - warzywnym. Sustainability – rolnictwo zrównoważone”, 14-15.09.2016 r. Nowa OlszewicaSerdecznie
zapraszamy na dwudniowe szkolenie połączone z warsztatami pt. „Społeczna
odpowiedzialność biznesu w rolnictwie i przetwórstwie owocowo - warzywnym.
Sustainability – rolnictwo zrównoważone”, które odbędzie się w dn. 14-15
września 2016 r. w hotelu Riviera pod Warszawą (Nowa Olszewica).więcej>>
III konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy już 14 listopada w MikołajkachStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem III konferencję Bezpieczny Produkt
Spożywczy, która odbędzie się w dniu 14 listopada 2016 roku w Mikołajkach.więcej>>
Warsztaty KUPS nt. wartości odżywczej produktów sokowniczych, 07.07.2016 r., WarszawaSerdecznie zapraszamy do
uczestnictwa w warsztatach pt: „Wartość odżywcza produktów
sokowniczych”, które odbędą się dniu 7 lipca 2016 r. o godz. 10:30 w
Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na
parterze) przy
ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno –
Spożywczego).więcej>>
Sukces XIX Międzynarodowego Sympozjum KUPSW dniach 11-13 maja 2016 roku w Hotelu Arłamów,
odbyło się już po raz dziewiętnasty Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem
tematem przewodnim były „Perspektywy, szanse i innowacyjność branży sokowniczej”.
Sympozjum objął honorowym patronatem Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i
Rozwoju Wsi (MRiRW) oraz Łukasz Hołubowski, Prezes Agencji Rynku Rolnego (ARR).więcej>>
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS w Arłamowie już za namiW dniach 11-13 maja 2016 roku w urokliwym
otoczeniu Bieszczad w Hotelu Arłamów w Arłamowie, odbyło się już XIX
Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tematem przewodnim
były „Perspektywy, szanse i innowacyjność branży sokowniczej”. Sympozjum objął
honorowym patronatem Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi (MRiRW) oraz Prezes
Agencji Rynku Rolnego (ARR).więcej>>
XIX Międzynarodowe Sympozjum KUPS 11-13 maja 2016 r. ArłamówStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)
organizuje kolejne już XIX Międzynarodowe Sympozjum pt. „Perspektywy, szanse i innowacyjność
branży sokowniczej” w
dniach 11-13 maja 2016 roku w Hotelu Arłamów w Arłamowie.więcej>>
Agro Security Forum AGROSEC 2016, 9 czerwca 2016 r., Warszawa Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Agro Security Forum
AGROSEC 2016 pt. „Bezpieczeństwo sektora rolno-spożywczego
bezpieczeństwem gospodarczym kraju”, który odbędzie się w Warszawie w Hotelu Hilton
w dniu 9 czerwca 2016 r.więcej>>
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, 8-9 czerwca 2016 r. Józefów k/Warszawy Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ ZP pt. Akademia PFPŻ ZP - jakość i
bezpieczeństwo żywności, która odbędzie się w dniach 8-9 czerwca 2016 r.
w Hotelu Holiday Inn w Józefowie k/Warszawy.więcej>>
I Ogólnopolska Konferencja Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej - 15-16.04.2016r., WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło partnerstwem I
Ogólnopolską Konferencję Medycyny Prewencyjnej i Spersonalizowanej -
15-16.04.2016r., Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego CMKP, Warszawa. więcej>>
Konferencja „Handel wewnątrzwspólnotowy a środowisko – opakowania produktów i związane z nimi obowiązki polskich przedsiębiorców”, 21.04.2016 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ pt. „Handel wewnątrzwspólnotowy a
środowisko– opakowania produktów i związane z nimi obowiązki polskich
przedsiębiorców”, która odbędzie się w dniu 21 kwietnia 2016 roku w
Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Mistrzostwa Polski w piłce siatkowej, 30.04.2016 r., Piwniczna - ZdrójStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem Mistrzostwa Polski w piłce siatkowej, które
odbędą się w dniu 30 kwietnia 2016 roku w Hali Widowiskowo-Sportowej w
Piwnicznej - Zdroju. więcej>>
VIII Konferencja Naukowo-Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 8-9.03.2016 r., KrakówStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez BMP Redakcję AgroPrzemysł pt. Utrzymanie
Ruchu w Przemyśle Spożywczym, w dniach 8-9 marca 2016 roku w Hotelu Best
Western Premier w Krakowie.więcej>>
Konferencja Składniki żywności - aktualne wymagania prawne, 03.03.2016 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ "Składniki żywności - aktualne
wymagania prawne", która odbędzie się w dniu 3 marca 2016 r., w Hotel
Marriott w Warszawie.więcej>>
I Konferencję Naukową „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, 7 maja 2016 roku, KrakówStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło partnerstwem I Konferencję Naukową „Żywienie dziecka wczoraj i dziś”, która
odbędzie się w Krakowie w dniu 7 maja 2016 r.więcej>>
Miejsce soków w Nowej Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności FizycznejPo raz pierwszy odbył się Narodowy Kongres Żywieniowy pod
tytułem „Żywność, żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2015”, zorganizowany przez
Instytut Żywności i Żywienia w Pałacu Kultury i Nauki w dniu 20 stycznia 2016
roku w Warszawie. więcej>>
Konferencja sadownicza pt. Jabłkowe problemy - sposoby rozwiązania, 24.02.2016 roku Lublin Stowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję
sadowniczą pt. Jabłkowe problemy - sposoby rozwiązania, która odbędzie
się w dniu 24 lutego 2016 roku w Lublinie w Centrum Kongresowym.
więcej>>
VIII Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 8 marca 2016 r., KrakówStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem VIII Konferencję "Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym", która odbędzie się w dniu 8 marca 2016 roku w Krakowie.więcej>>
I Narodowy Kongres Żywieniowy, 20 stycznia 2016 r. WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem I Narodowy
Kongres Żywieniowy pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu
chorób – postępy 2016, który odbędzie się w dniu 20 stycznia 2016 roku w
Warszawie.więcej>>
13 stycznia 2016 - Nadarzyn - Sadownicze Forum Ekonomiczne Stowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II Sadownicze
Forum Ekonomiczne, które odbędzie się 13 stycznia 2016 r. w Warszaw
Expo w Nadarzynie (w trakcie targów TSW 2016). więcej>>
Kolejna naukowo szkoleniowa konferencja wspierająca sokiW dniu 5 grudnia
2015r. w Krakowie w Nowohuckim Centrum Kultury odbyła się konferencja
naukowo-szkoleniowa pt. „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości
warzyw, owoców i soków” realizowana przy współpracy Stowarzyszenia KUPS z NutriCenter/Collegium
Medicum UJ oraz przy wsparciu projektu „5 porcji warzyw owoców lub soku V”.więcej>>
I posiedzenie Sekcji NFCW dniu 2
grudnia Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) w Warszawie
odbyło się pierwsze posiedzenie nowoutworzonej Sekcji Producentów
Soków Bezpośrednich (Sekcji NFC). Zebranych
uczestników powitał Prezes Stowarzyszenia KUPS Julian Pawlak. Przewodniczącym sekcji został Krzysztof Maurer
właściciel Tłoczni Maurer. Spotkanie cieszyło się bardzo dużym
zainteresowaniem, uczestniczyło w nim ok. 80 osób. Soki NFC zyskują coraz
większe uznanie wśród konsumentów, coraz więcej firm a nawet gospodarstw ogrodniczych
decyduje się na ich produkowanie.więcej>>
Spotkanie Sekcji Producentów Soków Bezpośrednich (NFC)Stowarzyszenie KUPS zaprasza na pierwsze
posiedzenie Sekcji Producentów Soków Bezpośrednich (Sekcja NFC), którego celem
jest przedstawienie zagadnień i tematów związanych z wymaganiami prawnymi
jakości handlowej i znakowania soków NFC, jak również technologii produkcji,
oceny jakości oraz zagadnień dotyczących oceny i kontroli soków przez Inspekcje
kontrolne, jak i w ramach samokontroli.więcej>>
II Konferencja naukowo-szkoleniowa „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków”, 05.12.2015, KrakówStowarzyszenie KUPS wraz z NutriCenter serdecznie zaprasza do wzięcia
udziału w II Konferencji naukowo-szkoleniowej z cyklu „Nutraceutyki w
zdrowiu i chorobie”. Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości
warzyw, owoców i soków, która odbędzie się w dniu 5 grudnia 2015r. w
Krakowie w Centrum Kongresowym Uniwersytetu Rolniczego.więcej>>
Stowarzyszenie KUPS współpracuje z Paletą DietStowarzyszenie KUPS objęło patronatem cykl
konferencji organizowanych przez Paletę Diet dotyczących miejsca soków w żywieniu,
w szczególności osób starszych.więcej>>
Juice Summit 2015 po raz trzeci W
dniach 7-8 października 2015 roku po raz trzeci odbył się Juice Summit 2015 –
Konferencja organizowana przez Europejskie Stowarzyszenie Producentów Soków (AIJN),
przy współpracy z SGF, EQCS oraz IFU. W
konferencji uczestniczyło ponad 500 osób z całego świata związanych z całą
branżą sokowniczą: producenci soków, nektarów i napojów, producenci soków
zagęszczonych, przedstawiciele firm opakowaniowych, producenci urządzeń i linii
technologicznych, przedstawiciele świata nauki oraz wielu organizacji
branżowych.więcej>>
Targi World Food Warsaw 19-21 kwietnia 2016 roku, WarszawaStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi World Food
Warsaw, które odbędą się w dniach 19-21 kwietnia 2016 roku w Centrum
Wystawienniczym EXPO XXI w Warszawie.
więcej>>
Konferencja "Optymalizacja zużycia energii i kosztów działalności przedsiębiorstwa produkcyjnego" 8.10.2015 r. WrocławStowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję "Optymalizacja zużycia energii i kosztów działalności
przedsiębiorstwa produkcyjnego", która odbędzie się w dniu 8października
2015 r., we Wrocławiu.
więcej>>
Konferencja "Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w łańcuchu spożywczym", 29 października 2015 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ "Kontrola bezpieczeństwa i jakości
żywności w łańcuchu spożywczym", która odbędzie się w dniu 29
października 2015 r., w Hotel
Marriott w Warszawie.więcej>>
Nagrody 2015 World Beverage Innovation Awards podczas BrauBevialePodczas Brau Beviale, 11 listopada 2015 roku w Norymberdze w Niemczech
zostaną rozdane Nagrody 2015 World Beverage Innovation Awards. Wśród
jurorów znaleźli się Jan Hermans z AIJN oraz Adam Bogacz z AKB
Consulting, przewodniczący Rady Promocji Żywności
Prozdrowotnej.więcej>>
Konferencja "Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów", 1.10.2015 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ„Informowanie
konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”, która odbędzie się w dniu 01 października 2015 r., w Hotel Marriott w Warszawie.więcej>>
Juice Summit AIJN 2015, 7-9.10.2015 AntwerpiaW dniach 7-8 października 2015 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2015 w Antwerpii w Belgii.
Rejestracja pod adresem: http://www.juicesummit.org/register.więcej>>
II edycja Festiwalu Słoików Świata, 24-27 września 2015 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
II edycję Festiwalu Słoików Świata, który odbędzie się w dniach 25-27 września 2015 roku w Warszawie.więcej>>
Szczegółowa relacja z XVIII Międzynarodowego Sympozjum KUPS 2015W dniach 20-22 maja 2015 roku w Hotelu
Gołębiewski w Mikołajkach, odbyło się już po raz osiemnasty Międzynarodowe
Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem tematem przewodnim było „10
lat polskiej branży sokowniczej w UE”. Sympozjum objął honorowym patronatem Pan
Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.więcej>>
Juice Summit AIJN 2015, 7-9.10.2015 AntwerpiaW dniach 7-8 października 2015 roku po raz kolejny AIJN organizuje konferencję Juice Summit 2015 w Antwerpii w Belgii.więcej>>
Relacja z XVIII Międzynarodowego Sympozjum KUPS w MikołajkachW dniach 20-22 maja 2015
roku w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach, odbyło się już po raz osiemnasty
Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tematem przewodnim
było „10 lat polskiej branży sokowniczej w UE”. Sympozjum objął honorowym patronatem
Pan Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.więcej>>
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS 20-22 maja 2015 r. w Hotelu Gołębiewski w MikołajkachStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje
kolejne już XVIII Międzynarodowe Sympozjum pt. „10 lat branży
sokowniczej w UE” w dniach 20-22 maja 2015 roku w Hotelu "Gołębiewski" w
Mikołajkach.więcej>>
"Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności", Hotel Holiday Inn Warszawa Józefów, 10-11 czerwca 2015 r.Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ „AKADEMIĘ PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności", która
odbędzie się w dniach 10-11 czerwca 2015 roku w Hotelu Holiday Inn w Józefowie.więcej>>
Konferencja "Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych" - 06.03.2015 WarszawaSerdecznie zapraszam do
udziału w organizowanej przez Instytut Żywności i Żywienia, przy wsparciu
Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), konferencji naukowej pt.
„Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych”.
Konferencja odbędzie się 6 marca 2015 r. (piątek),
w Instytucie Żywności i Żywienia, w sali nr 7.
więcej>>
II Kongres "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw" 15-17.03.2015 r. WarszawaStowarzyszenie KUPS wspiera na zasadach partnerskich II Kongres
„Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw”, który
odbędzie się w dniach 15-17 marca 2015 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej
Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Kongres organizowany jest przez Biuro
Promocji Jakości i Klaster SGGW, we współpracy z Międzynarodowym Centrum
Łańcucha Żywnościowego i sieci badawczej (FoodNetCenter Bonn) przy
Uniwersytecie w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.więcej>>
Konferencja "Znakowanie żywności w przemyśle spożywczym w świetle obowiązujących najnowszych przepisów", 26.02.2015 r. , WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ ”Znakowanie żywności w przemyśle
spożywczym w świetle obowiązujących najnowszych przepisów", która
odbędzie się w dniu 26 lutego 2015 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Polski pawilon podczas EXPO 2015 w MediolaniePrzedstawiciele Polskiej Agencji
Informacji i Inwestycji Zagranicznych (PAIZ) zapraszają do współpracy przy
przygotowaniu wystaw czasowych oraz współtworzenia promocji polskich produktów
spożywczych w polskim pawilonie podczas wystawy EXPO 2015 w Mediolanie w
okresie maj-październik 2015.więcej>>
II edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw, 14-16 kwietnia 2015 r. WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem II edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood
Warsaw, które odbędą się w dniach 14-16 kwietnia 2015 roku w Wystawienniczym Centrum EXPO XXI W Warszawie.więcej>>
Juice Summit 2014, BrukselaW dniach 115-16 października 2014 roku po raz drugi odbyła
się organizowana przez AIJN, przy współpracy z SGF, EQCS i IFU konferencja pt. „Juice Summit 2014”. W
konferencji uczestniczyło około 470 osób z całego świata związanych z całą
branżą sokowniczą: producenci soków zagęszczonych, produktów gotowych,
przedstawiciele firm opakowaniowych, firm zajmujących się urządzeniami i
liniami technologicznymi oraz przedstawiciele wielu organizacji branżowych m.in.
KUPS.
więcej>>
Warsztaty KUPS "Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność producenta- zagadnienia praktyczne”, 23.10.2014 r. WarszawaSerdecznie zapraszamy do
uczestnictwa w warsztatach pt: „Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność
producenta- zagadnienia praktyczne”, które odbędą się dniu 23 października
2014r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy
ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno –
Spożywczego).więcej>>
Konferencja "Urzędowa kontrola żywności", 20 listopada 2014 r. , WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ ”Urzędowa kontrola żywności", która
odbędzie się w dniu 20 listopada 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Konferencja "Bezpieczny Produkt Spożywczy", 25-26 listopada 2014 r., BiałystokStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję"Bezpieczny Produkt Spożywczy", organizowana przez BMP',
która odbędzie się w dniach 25-26 listopada 2014 roku w Hotelu 3Trio w
Białymstoku.więcej>>
"Akademia Efektywnej Komunikacji Medialnej w Przemyśle Spożywczym", 16-17.10.2014 r., Hotel Warszawianka, Jachranka/k WarszawyStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ „""Akademia Efektywnej Komunikacji
Medialnej w Przemyśle Spożywczym", 16-17.10.2014 r., Hotel Warszawianka,
Jachranka/k Warszawy”, która
odbędzie się w dniach 16-17 października 2014 roku w Hotelu Warszawianka
w Jachrance k/ Warszawy.więcej>>
Konferencja "Znakowanie - informacja dla konsumenta", 9 października 2014 r. , WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ „"Znakowanie - informacja dla konsumenta”, która
odbędzie się w dniu 9 października 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Konferencja" Bezpieczeństwo opakowań do żywności", 26 czerwca 2014 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem
konferencję organizowaną przez PFPŻ „Bezpieczeństwo opakowań do żywności”, która
odbędzie się w dniu 26 czerwca 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
Owoce, warzyw i soki jako naturalne źródło antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporciePrelekcja nt. owoców, warzyw i soków jako naturalnych źródeł
antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporcie opracowana
przez dr Agnieszkę Kozioł-Kozakowską i mgr Agatę Juruć cieszyła się
dużym zainteresowaniem.więcej>>
Bezpłatne Warsztaty CSR - 28 maja 2014 r., Instytut Ogrodnictwa, SkierniewiceZapraszamy
na bezpłatne szkolenie z zakresu CSR skierowane do przedstawicieli przemysłu
zagęszczonych soków jabłkowych w Polsce.więcej>>
Warsztaty AIJN - Wymiana dobrych praktyk w zakresie odpowiedzialności społecznej (CSR) w sektorze soków owocowych - 16 maja 2014r. KrakówZapraszamy na Best Practice Exchange Workshop on
Corporate Social Responsibility (CSR) w branży sokowniczej, które odbędą się w
dniu 16 maja w Krakowie (Hotel Best Western Premier, następnego dnia po
XVII Międzynarodowym Sympozjum KUPS pt. „Stare zagrożenia, nowe szanse branży
sokowniczej”, 14-16 maja 2014 r., w Krakowie).więcej>>
XVII Międzynarodowe Sympozjum KUPS, 14-16 maja 2014, Kraków
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XVII Międzynarodowe Sympozjum pt. „Stare zagrożenia, nowe szanse branży sokowniczej” w dniach 14-16 maja 2014 roku w Hotelu Best Western Premier w Krakowie.
więcej>>
Znaczenie warzyw i owoców w prewencji chorób przewlekłychZnaczenie warzyw i owoców w prewencji chorób przewlekłych
zaprezentowane przez dr Lucynę Kozłowską podczas konferencji
organizowanej przez Polskie Stowarzyszenie Dietetyków w
dniach 4-5 kwietnia 2014 roku w Łodzi cieszyło się dużym
zainteresowaniem.więcej>>
Poland Specialty Foods Expo, 11 czerwca 2014 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków
(KUPS) objęło patronatem Poland
Specialty Foods Expo, które odbędzie się w dniu 11 czerwca 2014 roku w Warszawie.więcej>>
Polski Kongres Rolnictwa- Zdrowa Żywność 2014, 7 marca 2014r., Poznań
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Polski Kongres Rolnictwa- Zdrowa Żywność 2014 który odbędzie się w dniu 7 marca 2014 roku w Poznaniu.
więcej>>
Warsztaty KUPS "Technologia oraz ocena jakości i autentyczności soków - wybrane zagadnienia" 02.04.2014r., WarszawaSerdecznie zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach dotyczących uporządkowania wiedzy technologicznej oraz wymagań legislacyjnych produkcji soków owocowych które odbędą się dniu 2 kwietnia 2014r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego). Warsztaty skierowane są do producentów soków.więcej>>
Konferencja „Dodatki do żywności", 12 marca 2014 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Dodatki do żywności”, która odbędzie się w dniu 12 marca 2014 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.
więcej>>
VI Konferencja Naukowo-Techniczna Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, 20-21.02.2014, Lublin
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym VI Konferencję Naukowo-Techniczną Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, która odbędzie się w dniach 20-21 lutego 2014r. w Lublinie w hotelu Mercure Unia.
więcej>>
Seminarium "Nowe narzędzia w prawie o odpadach, opakowaniach i odpadach opakowaniowych" - 26.11.2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie KUPS jest partnerem seminarium pt. „Nowe narzędzia w prawie o odpadach, opakowaniach i odpadach opakowaniowych”, organizowanego Stowarzyszenie Polska Koalicja Przemysłowa na Rzecz Opakowań Przyjaznych Środowisku EKO-PAK oraz Krajowa Izba Gospodarcza przez które odbędzie się w dniu 26 listopada br. w Warszawie.
więcej>>
II Polish Food Export Forum 19.11.2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym II Polish Food Expert Forum pt. "Perspektywy rozwoju eksportu", organizowane przez OpenLinks, które odbędzie się w dniu 19 listopada 2013 roku w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.
więcej>>
Targi World Food Warsaw, 9-11 kwietnia 2014r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi World Food Warsaw, które odbędą się w dniach 9-11 kwietnia 2014 roku w Centrum EXPO XXI w Warszawie.
więcej>>
Konferencja "Nowe wyzwania w produkcji żywności i pasz w UE" 20-21.11.2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez Biuro Promocji Jakości „"Nowe wyzwania w produkcji żywności i pasz w UE", która odbędzie się w dniach 20-21 listopada 2013 roku w Centrum konferencyjno-Szkoleniowym przy ul. Bobrowieckiej 9 w Warszawie.
więcej>>
Konferencja "Poprawa efektywności w łańcuchu dostaw - transport i logistyka" 28.11.2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „"Poprawa efektywności w łańcuchu dostaw - transport i logistyka", która odbędzie się w dniu 28 listopada 2013 roku w siedzibie Mercedes - Benz w Warszawie.
więcej>>
Prozdrowotne składniki w owocach i sokach owocowych
Prozdrowotne składniki w owocach i sokach owocowych zostały zaprezentowane przez dr n. med. Beatę Piórecką podczas konferencji zorganizowanej przez Katedrę Dietetyki Małopolskiej Wyższej Szkoły J.Dietla w Krakowie oraz Centrum Szkoleniowe Nutri Centre. Cieszyła się dużym zainteresowaniem, uczestniczyło ponad 200 osób związanych z nauką o żywieniu i żywności (dietetyków, studentów, doktorantów).
więcej>>
Juice Summit 2013 po raz pierwszy
W dniach 1-2 października 2013 roku po raz pierwszy odbyła
się organizowana przez AIJN, przy współpracy z SGF, EQCS i IFU konferencja pt. „Juice Summit 2013”. W
konferencji uczestniczyło około 350 osób z całego świata związanych z całą
branżą sokowniczą: producenci soków zagęszczonych, produktów gotowych,
przedstawiciele firm opakowaniowych, firm zajmujących się urządzeniami i
liniami technologicznymi oraz przedstawiciele wielu organizacji branżowych m.in.
KUPS.
Konferencja pierwszego dnia skupiła się na zagadnieniach strategicznych
i rynkowych. Zwrócono szczególną uwagę na zmieniające się trendy spożywania
soków, nektarów i napojów na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat. Dyskutowano
nad możliwościami, strategią i globalnym rynkiem SNN.
W drugim dniu omówiono żywieniowe aspekty produktów
sokowniczych, jak również zwrócono uwagę na
edukację konsumentów, którą należy pogłębiać poprzez różne kampanie
promocyjno – informacyjne.
Szczególnie ważnym aspektem była również tematyka
odpowiedzialności społecznej której poświęcone zostały warsztaty Fruit Juice
Platform CSR, które odbyły się bezpośrednio po Juice Summit w dniu 3
października 2013 roku. Na rzecz rozpowszechniania dobrych praktyk w zakresie
odpowiedzialności społecznej w biznesie sokowniczym założono stronę
internetową http://juicecsr.eu/.
Prezentacje wygłoszone podczas konferencji dostępne w części przeznaczonej dla członków KUPS:
więcej>>
Warsztaty KUPS "Nowe przepisy w zakresie opakowań i odpadów opakowaniowych", 15.10.2013 r., WarszawaW Polsce trwa modernizacja przepisów odpadowych, których celem jest dostosowanie polskich ustaw do prawodawstwa unijnego w zakresie odpadów oraz unormowanie gospodarki odpadami komunalnymi, a odpady powstające z opakowań po użyciu produktów stanowią ich dużą część. W efekcie w ostatnim czasie uchwalono kilka nowych ustaw, które znacznie zmienią niektóre dotychczasowe praktyki.
więcej>>
Konferencja "Urzędowa kontrola żywności", 14.11.2013r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło
patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Urzędowa kontrola
żywności”, która odbędzie się w dniu 14 listopada 2013 roku w Hotelu
Marriott w Warszawie.więcej>>
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności, 16-17.10.2013r., Serock k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniu 16-17 października 2013 roku w Hotelu Narvil Serock k/Warszawy.
więcej>>
Konferencja "Znakowanie produktów spożywczych", 10.10.2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Znakowanie produktów spożywczych”, która odbędzie się w dniu 10 października 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.
więcej>>
Promocja DSK w Senacie
W
dniu 18 lipca 2013 roku w Senacie odbyła się
konferencja „Etyka w produkcji i obrocie żywnością” organizowana przez
Senacką Komisję Rolnictwa i Rozwoju Wsi wraz z Krajową Izbą Gospodarczą
„Przemysł Spożywczy”.
Na konferencji Sekretarz Generalny KUPS Barbara Groele wygłosiła prezentację pt.
„Systemy kontroli jakości na przykładzie produkcji soków”. Groele na
przykładzie Dobrowolnego Systemu Kontroli soków i nektarów (DSK) realizowanego
przez Stowarzyszenie KUPS omówiła wdrożenie zasad etyki w krajowej branży
sokowniczej, która może być przykładem i wzorcem dla innych branż
rolno-spożywczych.
więcej>>
XVI Międzynarodowe Sympozjum KUPS, 22-24 maja 2013, JachrankaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) organizuje kolejne już XVI Międzynarodowe Sympozjum pt. „Dorobek 20 lat branży sokowniczej w Polsce i perspektywy na przyszłość” w dniach 22-24 maja 2013 roku w Hotelu Windsor Palace Hotel w Jachrance.
więcej>>
Konferencja Juice Summit 2013, 1-2 października 2013 r., BrukselaW dniach 1-2 października AIJN, w połączeniu z SGF International i EQCS zorganizują konferencję Juice Summit 2013 w Brukseli, w Belgii.
więcej>>
Konferencja "Jakość i bezpieczeństwo żywności w kontekście aktualnych zagrożeń", 23.04.2013r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez Biuro Promocji Jakości pt. "Jakość i bezpieczeństwo żywności w kontekście aktualnych zagrożeń", która odbędzie się 23.04.2013 r. w Warszawie.
więcej>>
Bezpłatna konferencja "Optymalizacja zużycia energii i zarządzania środkami produkcji w branży spożywczej. Techniki i metody monitorowania przepływu energii" - 14.03.2013, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez DQS Polska Sp. z o.o. pt. "Optymalizacja zużycia energii i zarządzania środkami produkcji w branży spożywczej. Techniki i metody monitorowania przepływu energii", która odbędzie się w dniu 14 marca 2013 roku w Warszawie.
więcej>>
Konferencja „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, 23 marca 2013 r., WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.
więcej>>
INTERVITIS INTERFRUCTA - 24-27 kwietnia 2013 r., StuttgartStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem INTERVITIS INTERFRUCTA - Międzynarodowe Targi Technologii Produkcji Wina, Soków i Napojów Alkoholowych oraz Uprawy i Przetwórstwa Owoców, które odbędą się w dniach 24 – 27 kwietnia 2013 roku w Stuttgarcie.
więcej>>
Targi Nowych Rozwiązań z Branży Opakowań – Packaging Innovations - easyFairsStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem Targi Nowych Rozwiązań w Branży Opakowań - easyFairs PACKAGING INNOVATIONS, które odbędą się w dniach 10-11 kwietnia 2013 roku w Hali Expo XXI w Warszawie.
więcej>>
9th InnoBev Beverages Congress, 16-17 kwietnia 2013, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem nad 9th InnoBev Beverages Congress organizowanym przez Zenith International w dniach 16-17 kwietnia 2013 roku w Warszawie.
więcej>>
Konferencja - 2013 EUROPEAN FRUIT JUICE INDUSTRY SUMMITWalne Zgromadzenie Członków AIJN postanowiło w 2013 roku zorganizować konferencję - 2013 EUROPEAN FRUIT JUICE INDUSTRY SUMMIT, które odbędzie się w dniach 1-2 października 2013 roku.
więcej>>
Udział przedstawiciela KUPS w warszatatach "Fakty i mity o żywności i żywieniu"Podczas warsztatów organizowanych w dniach 4-5 października br. przez PFPŻ ZP pt. „Fakty i mity o żywności i żywieniu” w hotelu InterContinental w Warszawie pan prof. Witold Płocharski z Instytut Ogrodnictwa przedstawił fakty i mity na temat soków i nektarów, natomiast dr Dariusz Włodarczyk z wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW rolę warzyw, owoców i soków w codziennym żywieniu.
więcej>>
Konferencja „Zasady współpracy z sieciami detalicznymi – umowy, reguły prawa konkurencji” 08.11.2012 WarszawaStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą przedstawieniu zasad współpracy z sieciami handlowymi.
więcej>>
Polish Food Expert Forum - 30 października 2012, WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem honorowym Polish Food Expert Forum pt.: Chiny, nowe możliwości eksportu słodyczy i napojów, które odbędzie się w dniu 30 października 2012 roku w Pałacu Prymasowskim w Warszawie.
więcej>>
Warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2012W dniu 24 października 2012 roku w Brukseli odbędą się warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2012.więcej>>
SIAL 2012 - Międzynarodowe Targi ŻywnościW dniach 21-25 października 2012 roku odbędzie się 25. edycja Międzynarodowych Targów Żywnościowych SIAL 2012 w Centrum Wystawowym Paris Noed Villepinte w Paryżu we Francji.
więcej>>
Konferencja "Znakowanie środków spożywczych - nowe wymagania prawne" 11.10.2012r. WarszawaStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą znakowaniu środków spożywczych.
więcej>>
Konferencja „Nowe standardy higieny i bezpieczeństwa żywności w UE” 27.09.2012 r. WarszawaStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Biuro Promocji Jakości poświęconą nowym standardom higieny i bezpieczeństwa żywności.
więcej>>
Konferencja "Społeczna Odpowiedzialność Biznesu Żywnościowego w praktyce" 12.09.2012r. WarszawaStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą odpowiedzialności społecznej biznesu żywnościowego.
więcej>>
Konferencja "Woda i ścieki w przemyśle spożywczym" 26-27.09.2012 r., LublinStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Redakcję Magazynu "AgroPrzemysł" BMP' poświęconą tematyce nowowczesnych technologii z zakresu gospodarki wodno - ściekowej w branży spożywczej.
więcej>>
Konferencja "Zarządzanie i logistyka łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym" 20.09.2012r., WarszawaStowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęcona zarządzaniu oraz logistyce łańcuchem dostaw w przemyśle spożywczym.więcej>>
Sukces XV Międzynarodowego Sympozjum KUPSW dniach 23-25 maja 2012 roku w Hotelu Mercure Kasprowy w Zakopanym, odbyło się już po raz piętnasty, Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem pod tematem „Strategia branży sokowniczej na trudne czasy”. Sympozjum objął honorowym patronatem Pan Marek Sawicki, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Patronatem medialnym objęły redakcje: Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny, Bezpieczeństwo i Higiena Żywności, Hasło Ogrodnicze, Miesięcznik Praktycznego Sadownictwa SAD, Agro Industry, Fresh & Cool Market, Sad Nowoczesny, Owoce Warzywa Kwiaty.
więcej>>
XV Międzynarodowe Sympozjum KUPS 23-25 maja 2012r. ZakopaneUprzejmie zapraszamy do uczestnictwa w XV Międzynarodowym Sympozjum pt. „Strategia branży sokowniczej na trudne czasy”, organizowanego w dniach 23-25 maja 2012 roku w Hotelu Mercure Kasprowy w Zakopanem.
więcej>>
Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywnościStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców pt. „Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności" w 18-20 kwietnia 2012 roku w hotelu Pan Tadeusz w Serocku.
więcej>>
Branża sokownicza reprezentowana podczas Trzeciej Konferencji Naukowo – Szkoleniowej „Problemy żywieniowe dzieci – Spojrzenie Lekarza i Dietetyka”W dniu 24 marca 2012r. w Zespole Państwowych Szkół Muzycznych w Krakowie odbyła się Trzecie Konferencja Nauko – Szkoleniowa „Problemy żywieniowe dzieci – Spojrzenie Lekarza i Dietetyka”. Zorganizowana została w przez Nutri Center pod kierownictwem Kliniki Pediatrii Gastroenterologicznej i Żywienia Dzieci, Polsko – Amerykański Instytut Pediatrii UJ CM.
więcej>>
Warsztaty KUPS "Zmieniające się przepisy w zakresie jakości i znakowania produktów sokowniczych", 28.03.2012 WarszawaPo wieloletnich konsultacjach i staraniach całej branży sokowniczej w UE Parlament Europejski w dniu 14 grudnia 2011 roku przyjął zmiany do obowiązującej Dyrektywy Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001r. odnoszącej się do soków i podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
więcej>>
Konferencja "Problemy Żywieniowe Dzieci - Spojrzenie Lekarza i Dietetyka" 24.03.2012, KrakówKonferencja "Problemy Żywieniowe Dzieci - Spojrzenie Lekarzy i Dietetyków" odbędzie się w dniu 24 marca 2012 r., w Zespole Państwowych Szkół Muzycznych, Os. Centrum E, w Krakowie.więcej>>
Konferencja „Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce” 22.02.2012r. WarszawaStowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców pt. „Kontrola bezpieczeństwa i jakości żywności w praktyce”, która odbędzie się w dniu 22 lutego 2012r. w Hotelu Marriott w Warszawie.więcej>>
ANUGA FOOD TEC 27-30 marca 2012 w KoloniiMiędzynarodowe Targi Technologii dla Produktów Spożywczych i Napojów odbędą się w dniach 27-30 marca 2012 w Kolonii w Niemczech.
W 2009 roku uczestniczyło 1210 firm z 39 krajów, w tym z Polski. Odwiedzającyh było 34 000 gości ze 117 krajów.
więcej>>
Konferencja "Oświadczenia zdrowotne w teorii i praktyce" 29.11.2011r., ŁódźZapraszamy na konferencję poświęconą zagadnieniom związanym z oświadczeniami zdrowotnymi „Oświadczenia zdrowotne w teorii i praktyce”
Konferencja odbedzie się 29 listopada 2011 roku w Instytucie Europejskim w Łodzi, ul. Piotrkowska 258/260 w godzinach 9-16.
W konferencji wezmą udział przedstawiciele EFSA, Komisji Europejskiej, Krajów Członkowskich, przemysłu oraz naukowcy.
Organizatorem spotkania jest Polski Punkt Koordynacyjny EFSA pod patronatem Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności. Partnerami są Państwowa Federacja Producentów Żywności oraz władze miasta Łodzi.
więcej>>
Konferencja „Zmiany w organizacji transportu w 2011 r. i jej skutki dla branży żywnościowej” 30.11.2011r.Stowarzyszenie KUPS objęło patronat nad konferencją organizowaną przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców poświęconą zmianom w organziacji transportu.
więcej>>
Branża sokownicza reprezentowana podczas konferencji „Żywność i żywienie w XXI wieku”W dniach 8 i 9 września 2011r. na Zamku Królewskim w Warszawie odbyła się konferencja „Żywność i żywienie w XXI wieku” (Food and nutrition in 21st century). Zorganizowana została w ramach Polskiej Prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.
Organizatorami konferencji byli: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach. Patronat merytoryczny nad konferencją sprawowało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
więcej>>
2nd International Citrus Economics Conference 26-27 październik 2011r., Floryda, USAW dniach 26 i 27 października odbędzie się juz po raz drugi Międzynarodowa Konferencja Ekonomiczna dotycząca owoców cytrusowych. Konferencja odbędzie się w Gaylord Palms Hotel w Orlando na Florydzie. Tematy związane są z przemysłem owoców cytrusowych m.in. długookresowe prognozy produkcji owoców na Florydzie i w Brazylii, zwiększenie popytu na konsumpcję świeżych owoców cytrusowych oraz perspektywy dla europejskiego rynku soków owocowych i nektarów.
więcej>>
Warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2011W dniu 13 października 2011 roku w Brukseli odbędą się warsztaty European Fruit Juice Association (AIJN) - European Quality Control System (EQCS) Workshop 2011.
Podczas warsztatów podsumowana zostanie europejska kampania badania soków pomarańczowych (wide UE orange juices campaign 2011) w której również polskie soki brały udział w ramach prac Dobrowolnego Systemu kontroli soków i nektarów (DSK).
więcej>>
Szkolenie KUPS "Zmiany przepisów w zakresie znakowania środków spożywczych" 14 września 2011r. WarszawaW czerwcu i lipcu br. odbyły się ostateczne uzgodnienia odnośnie tekstu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Ten akt prawny będzie regulował zasady znakowania środków spożywczych. Uchylone zostaną dyrektywy: 200/13 (znakowanie) i 90/494 (znakowanie wartością odżywczą), a co się z tym wiążę przestaną obowiązywać rozporządzenia krajowe (MZ w sprawie znakowania wartością odżywczą oraz MRIRW w sprawie znakowania środków spożywczych). Zmienią się również rozporządzenie 1924/2006 (oświadczenia żywieniowe i zdrowotne) oraz 1925/2006 (dodawanie witamin i składników mineralnych).
więcej>>
Konferencja szkoleniowa "Nowe prawo UE o znakowaniu żywności" 27 września 2011r., Hotel Sheraton, WarszawaW dniu 27 września 2011 w hotelu Sheraton Biuro Promocji Jakości Sp. z o.o. organizuje konferencję szkoleniową pt. "Nowe prawo UE o znakowaniu żywności", która dotyczy nowego rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
więcej>>
Sukces XIV Międzynarodowego Sympozjum KUPS |
W dniach 25-27 maja 2011 roku w Hotelu Zamek Ryn w Rynie odbyło się, już po raz czternasty, Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków. Tym razem pt. „Branża sokownicza na rynku polskim, europejskim, światowym - stan, szanse, zmiany”.
Od wielu lat jest to najważniejsze spotkanie branży sokowniczej w Polsce. Nic więc dziwnego, że przyciąga coraz więcej gości i cieszy się rosnącym zainteresowaniem nie tylko w kraju ale i za granicą. W roku bieżącym zgromadziło około 180 przedstawicieli przemysłu, nauki i mediów. O wysokim prestiżu i międzynarodowym charakterze tego spotkania niech świadczy fakt, że swoich reprezentantów zgłosiły firmy i instytucje z 10 krajów, a jako prelegentów organizatorzy zaprosili przedstawicieli Komisji Europejskiej, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Europejskiego Stowarzyszenia Producentów Soków (AJIN), Arabskiego Stowarzyszenia Producentów Napojów, Tureckiego Stowarzyszenia Producentów Soków Owocowych oraz wielu innych uznanych reprezentantów przemysłu i nauki.
więcej>>
POLAGRA-FOOD 2010W dniu 13 września 2010 r. w Poznaniu podczas międzynarodowych targów spożywczych POLAGRA-FOOD odbył się panel dyskusyjny pt. „Globalizacja – szansa rozwoju czy zagrożeniem dla branży owocowo-warzywnej? – Identyfikacja problemów w sprzedaży produktów branży owocowo-warzywnej na rynku zagranicznym i krajowym”.
więcej>>
Posiedzenie Sekcji Koncentratowej KUPS nt. bieżącej sytuacji na rynku produkcji i sprzedaży soków zagęszczonychW dniu 17 sierpnia br. odbyło się posiedzenie Sekcji Koncentratowej działającej w ramach Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), pod przewodnictwem Jarosława Dybusa (Agrana), który przejął te obowiązki od sierpnia b.r. od Piotra Trojanowicza. W posiedzeniu uczestniczyli przedstawiciele 18-u zakładów produkujących zagęszczone soki owocowe.
więcej>>
Konferencja w Kazimierzu Dolnym 25 maja 2010 roku, organizatorzy: Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków i Stowarzyszenie Przetwórców Owoców i WarzywW dniu 25 maja 2010 roku w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą odbyła się konferencja organizowana wspólnie przez Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) oraz Stowarzyszenie Przetwórców Owoców i Warzyw w Lublinie.
więcej>>
XIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS 12-14 maja 2010 roku, BiałowieżaW dniach 12 – 14 maja 2010 roku w Białowieży odbyła się trzynasta edycja międzynarodowego sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS) pt. „Globalizacja szansą branży sokowniczej? 6 lat przemysłu warzywno – owocowego na Wspólnym Rynku”. Najważniejsze spotkanie branży sokowniczej w Polsce zgromadziło ponad 160 przedstawicieli przemysłu, nauki i mediów z 9 krajów w tym 20 prelegentów, aby zastanowić się jak musi zmienić się polski przetwórca i producent surowca aby przetrwać na konkurencyjnym globalnym rynku.
więcej>>
XIII Międzynardowe Sympozjum KUPS 12-14 maja 2010, BiałowieżaKolejne, XIII Sympozjum KUPS „Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo-warzywnej” odbędzie się w dniach 12-14 maja 2010 w Hotelu Best Western Żubrówka w Białowieży.
więcej>>
Konferencja AIJN - EQCS, 29-30 czerwca 2009, KrakówW dniach 29-30 czerwca 2009 roku w hotelu Radisson SAS w Krakowie odbyła się konferencja European Fruit Juice Association (AIJN). Współorganizatorem tego przedsięwzięcia było Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Prośba AIJN o zorganizowanie tego wydarzenia w Polsce była dużą nobilitacją dla Stowarzyszenia KUPS, które członkiem AIJN jest już od 2002r.,
więcej>>
Konferencja Surowcowa pt. „Współpraca szansą na nadchodzące zagrożenia” organizowana przez KUPS, 06.04.2009 r.W dniu 6 kwietnia 2009 r. o godz. 11.00 w siedzibie Stowarzyszenia KUPS ul. Rakowiecka 36 w Sali A w Warszawie odbędzie się Konferencja Surowcowa pt. „Współpraca szansą na nadchodzące zagrożenia” organizowana przez KUPS.
więcej>>
Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” rozpoczęta!„5 porcji warzyw, owoców lub soku” – pod takim hasłem 18 lutego w Warszawie odbyła się konferencja prasowa inaugurująca program społeczny organizowany przez Stowarzyszenie Krajowej Unii Producentów Soków (KUPS).
więcej>>
Walne Zgromadzenie Członków AIJN - 26 listopada 2008r. w BrukseliW dniu 26 listopada br. w hotelu Crowne Plaza Europe w Brukseli odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków AIJN.
więcej>>
8 Międzynarodowa Konferencja WORLD JUICE 2009 w MoskwieW dniach 5-9 lutego 2009 odbędzie się w Moskwie 8 Międzynarodowa Konferencja "JUICE WORLD 2008" organizowana przez Rosyjską Unię Producentów Soków - Russian Union of Juice Producers (RSPS).
więcej>>
Artykuł z Hasła Ogrodniczego pt. "Rynek soków i koncentratów owocowych"W siódmym numerze Hasła Ogrodniczego ukazał się artykuł opisujący XI Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia KUPS, które odbyło się w dniach 14-16 maja br.pod hasłem "Kondycja branży sokowniczej w obliczu wyzwań najbliższych 5 lat".
więcej>>
Podsumowanie warsztatów szkoleniowych "Wykorzystanie biosensorów mikrobiologicznych do badania jakości soków - projekt QUALI - JUICE" 10 lipca 2008r., ŁódźW dniu 10 lipca 2008 roku Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków wraz ze specjalistami z Instytutu Chemicznej Technologii Żywności Politechniki Łódzkiej zorganizowało w Łodzi bezpłatne warsztaty szkoleniowe pt. „Wykorzystanie biosensorów do badania jakości mikrobiologicznej soków – projekt QUALI – JUICE” w ramach projektu Collective Research Project QUALI - JUICE dofinansowywanego ze środków Unii Europejskiej. W warsztatach szkoleniowych uczestniczyło ok. 30 osób z firm produkujących soki zagęszczone oraz pitne.
więcej>>
Raport nt. konkurencyjności sektora spożywczego UEKomisja Europejska udostępniła raport na temat konkurencyjności sektora spozywczego w UE. Raport zostal przygotowany na zlecenie Dyrekcji Generalnej KE – Przedsiębiorstwo przez holenderski instytut badan ekonomiki rolnictwa we współpracy ze środowiskiem uniwersyteckim.
więcej>>
Panel Polagra Food 2007Podczas targów POLAGRA-FOOD w Poznaniu w dniu 19 września 2007 r. odbył się panel dyskusyjny pt. „Sytuacja na rynku przetworów owocowo-warzywnych i soków a reforma rynku ogrodniczego w UE".
więcej>>
Prezentacje z Panelu Polagra Food 2007W czasie trwania międzynarodowych targów Polagra Food 2007 w Poznaniu odbył się panel dyskusyjny pt. „Sytuacja na rynku przetworów owocowo-warzywnych i soków a reforma rynku ogrodniczego w UE”.
więcej>>
7 Międzynarodowa Konferencja w MoskwieW dniach 7-8 lutego 2008 odbędzie się w Moskwie 7 Międzynarodowa Konferencja "JUICE WORLD 2008" organizowana przez Rosyjską Unię Producentów Soków - Russian Union of Juice Producers (RSPS).
więcej>>
Konferencja prasowa KUPS nt. Jakość soków i nektarów dostępnych na polskim rynkuW dniu 11 lipca 2007 odbyła się konferencja prasowa nt. Jakości soków i nektarów dostępnych na polskim rynku, której gospodarzem było Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Zaproszeni zostali dziennikarze z prasy kobiecej, codziennej oraz branżowej.
więcej>>
Podsumowanie X Międzynarodowego SympozjumW dniach 9 – 11 maja br. w hotelu Mercure „Kasprowy” w Zakopanem odbyło się coroczne spotkanie branży sokowniczej i owocowo – warzywnej w ramach X Międzynarodowego Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków „Perspektywy rozwoju branży sokowniczej i owocowo – warzywnej”. Spotkanie cieszyło się dużym zainteresowaniem, wzięło w nim udział ok. 170 osób, głównie przedstawicieli producentów surowców, branży sokowniczej, oraz branż pokrewnych związanych z przetwórstwem owoców i warzyw.
więcej>>
ZWIEDZANIE SADÓW PRZEMYSŁOWYCHW dniach 28 – 30 września br. Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) zorganizowała wyjazd do Mönchpfiffel, niedaleko Querfurt w Niemczach.
więcej>>
POLAGRA FOOD 2006W dniu 16 września br. podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych POLAGRA FOOD 2006, już po raz kolejny Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków zorganizowała wspólnie z Krajową Radą Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw przy SitSpoż oraz Redakcją „Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo – Warzywnego” panel dyskusyjny pt.: ”Aktualne problemy branży owocowo – warzywnej i sokowniczej”.
więcej>>
POLAGRA FOOD 2006 - prezentacjePoniżej prezentacje przedstawione podczas panelu
więcej>>
PODSUMOWANIE IX MIĘDZYNARODOWEGO SYMPOZJUMW dniach 9 – 11 maja br. w hotelu „Wodnik” w Bełchatowie odbyło się coroczne spotkanie branży owocowo – warzywnej w ramach IX Międzynarodowego Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków „Perspektywy rozwoju dla branży sokowniczej i owocowo – warzywnej”. Mamy nadzieję, że prezentacje, które miały miejsce podczas spotkania pozwoliły Państwu na uzyskanie przynajmniej części odpowiedzi na nartujące nas pytania.
więcej>>
POLAGRA FOOD 2005W dniu 21 września br. podczas Międzynarodowych Targów Spożywczych POLAGRA FOOD 2005, już po raz kolejny Krajowa Unia Producentów Soków zorganizowała wspólnie z Krajową Radą Przetwórstwa i Zamrażalnictwa Owoców i Warzyw przy SitSpoż oraz Redakcją „Przemysłu Fermentacyjnego i Owocowo – Warzywnego” panel dyskusyjny
więcej>>
Seminarium Krajowej Unii Producentów SokówW dniu 27 października 2005 roku w Hotelu "Merucure" w Warszawie odbyło się Seminarium KUPS, którego tematem było „Aspekty prawne zapewnienia uczciwej konkurencji i odpowiedzialność za produkt"
więcej>>
Spotkanie z przedstawicielami Chińskiego Stowarzyszenia Producentów Żywności CFNAW dniu 18 lipca br. w siedzibie firmy OJC Wisowa Sp. z o. o. odbyło się spotkanie z reprezentacją chińską - czołowych producentów zagęszczonego soku jabłkowego. W skład kilkunastoosobowej grupy wchodzili przedstawiciele Chińskiego Stowarzyszenia Producentów Żywności CFNA, reprezentujący głównie Dział Producentów Soku Jabłkowego tego stowarzyszenia, a także przedstawiciel ambasady chińskiej.
więcej>>