Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, online 19-20.04.2021

V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, online 19-20.04.2021

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, które organizuje Redakcja AgroIndustry przy współpracy ze Stowarzyszeniem KUPS. Warsztaty będą organizowane online w dniach 19-20.04.2021 roku.

Uprzejmie zachęcamy do rejestracji na platformie: https://napoje.ckbikotech.pl/. Ze względu na bezpieczeństwo danych system generuje przypadkowe hasło, które po zalogowaniu można indywidualnie zmienić.

Podczas Warsztatów będzie dostępne stoisko Stowarzyszenia KUPS z dostępnymi materiałami informacyjnymi sfinansowane z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

Oprócz zaplanowanych prezentacji Organizatorzy przewidzieli również w każdym dniu debatę.

Warsztaty są skierowane do przedstawicieli w szczególności sektora produkcji soków i napojów. Podczas wydarzenia przewidziane są debaty eksperckie, w których udział wezmą również przedstawiciele Stowarzyszenia KUPS.

W poniedziałek 19 kwietnia, w panelu tematycznym dotyczącym wyzwań rynkowych omówione zostaną tematy dot. konsekwencji wprowadzenia podatku cukrowego, nowe wyzwania producentów: rPET, reformulacja produktów, zmiany

pokoleniowe a konsumpcja, zmiana struktury zakupów i oczekiwania handlu. Uczestnikiem debaty  będzie Prezes Zarządu KUPS – Julian Pawlak.  

Natomiast we wtorek, 20 kwietnia podczas drugiej debaty zostaną przedyskutowane wyznawania produkcyjne dot. jakości surowca do produkcji soków zagęszczonych, wyzwania w produkcji soku NFC, covid i zagrożenia, produkcja soków a środowisko, sady przemysłowe w Polsce: realna alternatywa czy mrzonki, jakość soków a rynkowe oczekiwania. Uczestnikami debaty będą m.in. Barbara Groele, KUPS oraz członkowie KUPS:  Piotr Podoba, Doehler Sp. z o.o. oraz Wojciech Kępiński, Wild Flavors Polska Sp. z o.o.

Poniżej wszyscy uczestnicy debat.
WWNiS_debata

Poniżej szczegółowy program.

Pliki do pobrania: