3547.png

Warsztaty i targi online – podsumowanie obecności na kwietniowych wydarzeniach branżowych

27.04.2021

Kategoria:

W tym tygodniu przedstawiciele Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) byli obecni na dwóch branżowych wydarzeniach online. W dniach 19-20 kwietnia odbyły się online V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, których jednym ze współorganizatorów było Stowarzyszenie KUPS oraz w dniach 20-22 kwietnia zrealizowane również online zostały biznesowe targi poświęcone sektorowi spożywczemu – World Food Poland. Podczas obu wydarzeń aktywnie uczestniczyliśmy w merytorycznych debatach, jak również się porcją branżowej wiedzy w postaci folderów naukowych dostępnych na naszych wirtualnych stoiskach.

Podczas V Wiosennych Warsztatów Sokowniczych i Napojowych w poniedziałek 19 kwietnia, Prezes Zarządu KUPS – Julian Pawlak brał udział w debacie eksperckiej w panelu tematycznym dotyczącym wyzwań rynkowych. W trakcie debaty poruszono m.in. kwestie konsekwencji wprowadzenia podatku cukrowego w branży, reformulację produktów, jak również zmiany struktury zakupów i oczekiwania handlu. Natomiast kolejnego dnia podczas wielowątkowej debaty poświęconej wyznawaniom produkcyjnym w kontekście jakości surowców wykorzystywanych do produkcji soków zagęszczonych, wyzwaniom w produkcji soków NFC, korelacji między produkcją soków a wpływem na środowisko, a także aspektem dotyczącym sadów przemysłowych w Polsce obecni byli m.in. dr inż. Barbara Groele – Sekretarz Generalny KUPS oraz członkowie KUPS w tym: Piotr Podoba, Doehler Sp. z o.o. oraz Wojciech Kępiński, Wild Flavors Polska Sp. z o.o.

Kategorie: