Warsztaty KUPS "Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność producenta- zagadnienia praktyczne”, 23.10.2014 r. Warszawa

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w warsztatach pt: „Wartość odżywcza soków a odpowiedzialność producenta- zagadnienia praktyczne”, które odbędą się dniu 23 października 2014r. o godz. 10:30 w Warszawie w budynku IBPRS (sala 9 na parterze) przy ul. Rakowieckiej 36 (budynek Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego).

Wejście w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności oznacza konieczność szczegółowego zapoznania się z zapisami rozporządzenia oraz modyfikacji treści etykiet a tym samym poniesieniem kosztów.

Wytyczne tolerancji wartości przyjęte przez Komisję Europejską dla organów kontrolnych państw członkowskich oraz producentów były długo oczekiwane przez środowisko branżowe i mamy nadzieję, że rozwieją wiele wątpliwości i ułatwią działalność firm i instytucji kontrolnych w przedmiotowym zakresie.

Jako Prelegenci warsztatów zostali zaproszeni eksperci, posiadający wiedzę merytoryczną z takich uznanych instytucji i inspekcji kontroli jak: Instytutu Żywności i Żywienia, Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Dodatkowo praktyczną wiedzą z zastosowania w praktyce obowiązujących przepisów oraz oznaczania wartości odżywczej podzieli się ekspert z laboratorium J.S. Hamilton Poland S.A.

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z preferencyjnej opłaty, która należy uiścić do 6 października 2014 roku.

Poniżej program szkolenia wraz z kartą zgłoszeniową.