Przejdź do treści
Kups Logo Naglowek
Zaloguj
  • O nas
    O nas

    Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) to organizacja non profit zrzeszająca oraz integrująca 43 producentów soków, nektarów i napojów z owoców i warzyw, producentów zagęszczonych soków i przecierów, dostawców technologii, maszyn i urządzeń oraz instytucji wspierających branżę.

    • Misja
    • Cele
    • Struktura
    • Członkowie
      • Lista członków
      • O naszych członkach
    • Historia
    • Współpraca krajowa i międzynarodowa
    • Statut KUPS
    • Kodeks Etycznego Postępowania Stowarzyszenia KUPS
    • Projekty
  • Aktualności
    • Branża
    • Konsumenci
    • Projekty
  • Baza wiedzy
    Baza wiedzy

    Zachęcamy do zapoznania się z informacjami nt. właściwości odżywczych i zdrowotnych soków, smoothie, musów, nektarów i napojów z owoców i warzyw oraz  faktami i mitami nt. produktów sokowniczych. Materiały zostały przygotowane przy współpracy z niezależnymi ekspertami z  ośrodków akademickich i instytucji badawczo - naukowych. Zachęcamy również do zapoznania się z doniesieniami naukowymi.

    • Baza wiedzy o sokach
      • Wartości odżywcze i zdrowotne soków
      • Sok, nektar, napój
      • Jakość soków DSK
      • Etykieta prawdę Ci powie
    • Fakty i mity
      • Fakty i mity: Soki i nektary owoce i warzywne
      • Fakty i mity: Syrop glukozowo-fruktozowy
    • Doniesienia naukowe
    • Materiały do pobrania
      • Foldery i broszury
      • Logotyp KUPS
  • Branża
    Branża

    Stowarzyszenie KUPS współpracuje z instytucjami rządowymi, szczególnie z Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwem Finansów czy Ministerstwem Zdrowia oraz agencjami rządowymi w zakresie inicjatyw i konsultowania aktów legislacyjnych.

    • Informacje dla branży
      • Newsy prasowe
      • Publikacje
      • Konferencje, seminaria, szkolenia
      • Stanowiska
      • Walne Zgromadzenia
    • Legislacja
      • Krajowe akty prawne
      • Unijne akty prawne
      • Wytyczne Komisji Europejskiej
      • Kodeks Praktyki AIJN
      • Przewodnik dobrej praktyki
    • Grupy robocze
    • DSK
    • SK
    • NFC
    • Strefa członków
      • Dane rynkowe
        • Monitorowanie rynku
        • Prognozowanie zbiorów
        • Dane z Global Trade Information Services, Inc
        • Rynek rolny
        • Rynek owoców i warzyw
      • Wytyczne i przewodniki
        • Przewodniki i zalecenia AIJN
        • Wytyczne AIJN dot. soków i nektarów warzywnych
        • Rekomendacje AIJN
        • Przewodnik ACB
        • Przewodnik QUALI JUICE
  • Kontakt
Kups Logo Naglowek
  • O nas
    • Misja
    • Cele
    • Struktura
    • Członkowie
      • Lista członków
      • O naszych członkach
    • Historia
    • Współpraca krajowa i międzynarodowa
    • Statut KUPS
    • Kodeks Etycznego Postępowania Stowarzyszenia KUPS
    • Projekty
  • Aktualności
    • Branża
    • Konsumenci
    • Projekty
  • Baza wiedzy
    • Baza wiedzy o sokach
      • Wartości odżywcze i zdrowotne soków
      • Sok, nektar, napój
      • Jakość soków DSK
      • Etykieta prawdę Ci powie
    • Doniesienia naukowe
    • Fakty i mity
      • Fakty i mity: Syrop glukozowo-fruktozowy
      • Fakty i mity: soki i nektary owoce i warzywne
    • Materiały do pobrania
  • Branża
    • Informacje dla branży
      • Newsy prasowe
      • Publikacje
      • Konferencje, seminaria, szkolenia
      • Stanowiska
      • Walne Zgromadzenia
    • Legislacja
      • Krajowe akty prawne
      • Unijne akty prawne
      • Wytyczne Komisji Europejskiej
      • Kodeks Praktyki AIJN
      • Przewodnik dobrej praktyki
    • Grupy robocze
    • DSK
    • SK
    • Sekcja Producentów Soków Bezpośrednich (NFC)
    • Strefa członków
  • Kontakt
Zaloguj
Newsletter

Witaj,
Miło nam Cię poznać!

Zapisz się na nasz newsletter, aby co miesiąc otrzymywać podsumowanie opublikowanych w naszych serwisie artykułów.

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

Aktualności
Wszystkie
  • Wszystkie
  • Branża
  • Konsumenci
  • Projekty
Branża
Wiosenne Warsztaty Napojowe 2022

Wiosenne Warsztaty Sokowniczych i Napojowych, 10-11 marca 2022r., Wrocław

27.01.2022
Branża

Aktualizacja Kodeksu Praktyki AIJN – grudzień 2021

02.12.2021
Branża

Przeciwdziałanie uproszczonemu systemowi znakowania żywności – ocena ekspercka

29.11.2021
Konsumenci

Zapraszamy na ekspercką dyskusję o Systemie Nutri-Score, 25.11.2021r.

22.11.2021
Branża

Zapraszamy na ekspercką dyskusję o Systemie Nutri-Score, 25.11.2021r.

22.11.2021
Branża

Uroczyste otwarcie Centrum Przetwórstwa Produktów Ogrodniczych w Skierniewicach

17.11.2021
Branża

Kongres Produkcji Podstawowej, 18.11.2021r., Warszawa

09.11.2021
Konsumenci

Raport Rynkowy – Owoce, Warzywa, Soki – październik 2021

29.10.2021
Projekty

Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” została wyróżniona nagrodą PR Wings

22.10.2021
Konsumenci

Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” została wyróżniona nagrodą PR Wings

22.10.2021
Projekty

Stowarzyszenie KUPS po raz szósty partnerem Narodowego Kongresu Żywieniowego NIZP PZH/IŻŻ

18.10.2021
Konsumenci

Stowarzyszenie KUPS po raz szósty partnerem Narodowego Kongresu Żywieniowego NIZP PZH/IŻŻ

18.10.2021
  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 58
  • Następne »
Kups Logo Stopka

ul. Rakowiecka 36 lok. 340
02-532 Warszawa

+48 22 606 38 63

Newsletter

Witaj,
Miło nam Cię poznać!

Zapisz się na nasz newsletter, aby co miesiąc otrzymywać podsumowanie opublikowanych w naszych serwisie artykułów.

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

  • O nas
  • Aktualności
  • Baza wiedzy
  • Branża
  • Kontakt
Zaloguj
Newsletter

Witaj,
Miło nam Cię poznać!

Zapisz się na nasz newsletter, aby co miesiąc otrzymywać podsumowanie opublikowanych w naszych serwisie artykułów.

Sprawdź swoją skrzynkę odbiorczą (albo katalog na spam) i potwierdź swoją subskrypcję.

Polityka prywatności

Sfinansowano ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

2011-2022 © KUPS Wszystkie prawa zastrzeżone

Stworzone z    przez 
  • O nas
  • Aktualności
  • Baza wiedzy
  • Branża
  • Kontakt