Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > 12 edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość kluczem sukcesu”, 29.10.2025, Warszawa

12 edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość kluczem sukcesu”, 29.10.2025, Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło partnerstwem 12 edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „Jakość kluczem sukcesu”, który odbędzie się w dniu 29 października 2025 w Warszawie.

Zapraszamy na XII edycję Kongresu Bezpieczeństwa Żywności „JAKOŚĆ KLUCZEM DO SUKCESU”!
Kongres odbędzie się w formie 4 paneli dyskusyjnych.
Każdy z nich będzie okazją do zadania pytań i wymiany doświadczeń z ekspertami.
29 października 2025r Hotel ARCHE KRAKOWSKA Aleja Krakowska 237/U1, 02-180 Warszawa

Formularz Rejestracyjny

I Panel dyskusyjny „ROLA SŁUŻB NADZORU RYNKU DLA GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ”, moderowany przez dr Przemysława Rzodkiewicza, Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z udziałem przedstawicieli: GIW, Uniwersytetu Warszawskiego, Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, Związku POLSKIE MIĘSO, Przemysłu Spożywczego.
To wyjątkowa okazja, by:
🔍 zajrzeć za kulisy pracy kluczowych instytucji czuwających nad jakością żywności
⚖️ zrozumieć, jak wygląda współpraca nadzoru z branżą spożywczą

II Panel dyskusyjny „Nowoczesne oblicze bezpieczeństwa żywności – czyli rozprawka o standardach, nowych technologiach i zarządzaniu niezgodnościami w kontekście kultury bezpieczeństwa żywności”, moderowany przez ekspertkę o międzynarodowym doświadczeniu Beatę Studzińską-Marciniak z TÜV Rheinland z uczestnictwem przedstawicieli firm: ISOQAR CEE Sp. z o.o., Żabka, Milarex, Grupa Otmuchów, Grupa Melvit.
Dlaczego warto?
🔹Zderzenie teorii z praktyką
🔹Realne case’y i konkretne rozwiązania – bez ogólników i marketingowego szumu.

III Panel dyskusyjny „ROLA I ZNACZENIE ŻYWNOŚCI FUNKCJONALNEJ” moderowany przez dr hab. inż. Anetę Koronowicz, prof. URK, Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, z udziałem przedstawicieli świata nauki, administracji i biznesu, m.in. Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka, Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, AmerPharmy Sp. z o.o. i SM Mlekovity.
Dlaczego warto?
🎤 Dowiedz się, jak żywność może wspierać zdrowie!
👉 Dołącz do debaty o przyszłości żywienia! IV Panel dyskusyjny „WYKORZYSTANIE SZTUCZNEJ INTELIGENCJI W SYSTEMACH ZAPEWNIENIA JAKOŚCI”, moderowany przez Marka Marca, Członka Zarządu KARMIMY Myśli Sp. z o.o. z udziałem przedstawicieli ABR SESTA Sp. z o.o, spółki GradientHouse.

Okazja, by dowiedzieć się m.in.:
🔹Gdzie i jak AI już dziś wspiera bezpieczeństwo i jakość żywności?
🔹Jakie są perspektywy rozwoju narzędzi AI w obszarze bezpieczeństwa i jakości?
Konkurs!
Mamy zaszczyt ogłosić pierwszą edycję konkursu „Polski Produkt Funkcjonalny – Lider Jakości 2025”,
organizowaną w ramach XII Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Jeśli tworzysz nowoczesne, bezpieczne i funkcjonalne produkty spożywcze, ten konkurs jest właśnie dla Ciebie! To doskonała okazja, by zaprezentować swój produkt, zdobyć prestiżowy tytuł i potwierdzić jakość, która ma znaczenie – dla konsumentów, partnerów i rynku.
🔹Pokaż, że to właśnie Twój produkt zasługuje na miano lidera!
🔹Dołącz do grona firm, które wyznaczają kierunki rozwoju żywności funkcjonalnej w Polsce. 📍Ogłoszenie wyników i uroczyste wręczenie nagród odbędzie się 29 października podczas Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Nie czekaj – bądź częścią zmiany, która buduje przyszłość polskiej żywności! Odwiedź stronę Konkursu!
Organizatorem Kongresu jest PPH Ewa BIS Sp. z o.o., firma której działalnością jest eksport produktów z Polski do 75 krajów świata.

Zarejestruj się już dziś! Szczegółowe informacje, cennik wraz z programem są dostępne na stronie www.foodcongress.org

Koordynatorem wydarzenia jest:
Aleksandra Tokarz
, +48 722 222 928,
Marek Marzec
, +48 601 957 701
Do usłyszenia i do zobaczenia,
Organizatorzy