Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności, 10-11 czerwca 2015 r., Józefów
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „AKADEMIĘ PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniach 10-11 czerwca 2015 roku w Hotelu Holiday Inn w Józefowie.
Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
I dzień, 10 czerwca 2015 r.
- Urzędowa kontrola żywności – konsekwencje dla przemysłu
- Zmiany przepisów z zakresu żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego
- Dodatki do żywności
- Zanieczyszczenia rolnicze żywności
- Bezpieczeństwo żywności w świetle wybranego orzecznictwa sądowego
II dzień, 11 czerwca 2015 r.
- Jak optymalnie przygotować się do audytu – kilka rad doświadczonego audytora
- Wartość odżywcza produktów spożywczych
- Znakowanie produktów spożywczych – aktualne prace Komisji Europejskiej
- Mikrobiologia przyszłości- wyznaczanie trwałości produktów na podstawie badań obciążeniowych z szacowaniem współczynnika wzrostu (δ)
- Zanieczyszczenia przemysłowe żywności
- Materiały aktywne i inteligentne – zastosowanie do pakowania żywności
Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, email: