Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności, 8-9 czerwca 2016 r. Józefów k/Warszawy

Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności, 8-9 czerwca 2016 r. Józefów k/Warszawy

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ ZP pt. Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności, która odbędzie się w dniach 8-9 czerwca 2016 r. w Hotelu Holiday Inn w Józefowie k/Warszawy.

25% zniżki dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex”

W programie m.in.

  • Barwniki w żywności w świetle obowiązujących przepisów
  • Nowe wymagania dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego opakowań z tworzyw sztucznych  – badania migracji, wymagania dla tworzyw z recyklingu
  • Aktualny stan prawny rozporządzeń wykonawczych do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 609/2013 w sprawie żywności przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci
  • Straty składników odżywczych a deklaracja na opakowaniach środków spożywczych w świetle wymagań prawnych
  • Produkty spożywcze wzbogacane 

 

Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu

                                                     tel.: +48 22 830 70 55, email: