Akademia Prawa Żywnościowego PFPŻ ZP, 17-18 maja 2023 r.
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ ZP pt.:pt.: „Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach17-18 maja 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM.
Koszt udziału dla prenumeratorów „Food-Lex” jedynie 250zł +VAT
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
Program:
I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30
- Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej
Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE
Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne
Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-14.30
- Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej
Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
- Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą
Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland
- Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie
Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.
Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.