Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Akademia Prawa Żywnościowego PFPŻ ZP, 17-18 maja 2023 r.

Akademia Prawa Żywnościowego PFPŻ ZP, 17-18 maja 2023 r.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ ZP pt.:pt.: „Akademia Prawa Żywnościowego”, która odbędzie się w dniach17-18 maja 2023 r. w formule on-line na platformie ZOOM.

Koszt udziału dla prenumeratorów „Food-Lex” jedynie 250zł +VAT

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

I dzień 17/05/2023 w godz. 10.00-14.30

  • Oświadczenia środowiskowe w branży spożywczej

Michał Tracz, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

  • Klasyfikacja środków spożywczych pod kątem stosowania substancji dodatkowych oraz aktualne problemy interpretacyjne związane z dodatkami do żywności

Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

  • Jakość i bezpieczeństwo żywności w orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości UE

Justyna Nowak, KRK Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

  • Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności – wybrane aspekty prawne

Jacek Myszko, Martyna Jakubiak, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak

II dzień 18/05/2023 w godz. 10.00-14.30

  • Maksymalne poziomy witamin i składników mineralnych oraz innych substancji w żywności

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

  • Zmiany w regulacjach dotyczących suplementów diety i żywności funkcjonalnej

Joanna Krakowiak, Wardyński i Wspólnicy sp.k.

  • Zmniejszenie pestycydów w żywności. Nowa propozycja Komisji Europejskiej i jej wpływ na branżę spożywczą

Jowita Prokop, Kancelaria Eversheds Sutherland

  • Nowe ryzyka w żywności – surowcowe i opakowaniowe – przegląd oraz przeciwdziałanie

Romualda Dolińska, Silliker Polska Sp. z o.o.

Link do uczestnictwa w konferencji poprzez aplikację Zoom zostanie przesłany w dniu poprzedzającym wydarzenie.