Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Kongres Bezpieczeństwa Żywności, 27.10.2022r., Warszawa

Kongres Bezpieczeństwa Żywności, 27.10.2022r., Warszawa

Stowarzyszenie KUPS objęło partnerstwem Kongres Bezpieczeństwa Żywności, który odbędzie się 27 października 2022 roku w Hotelu Arche w Warszawie.

Podczas Kongresu przewidziano również debatę pt. Nutri-Score zagrożeniem dla producentów produktów naturalnych. Dlaczego nauka przegrywa z marketingiem?

Debata odbędzie w się w dniu 27 października 2022 roku w godzinach 11:30-12:30 podczas Kongresu Bezpieczeństwa Żywności 2022 w Hotelu Arche ul. Krakowska 237, Warszawa.

Więcej informacji o Kongresie Bezpieczeństwa Żywności: https://foodcongress.org/

Nutri-Score to system znakowania żywności, który coraz częściej można zobaczyć na produktach spożywczych w polskich sklepach. W swoim założeniu miał przekazywać rzetelną informację o wartości odżywczej. W rzeczywistości niestety pokazuje tylko ogólną informację o wartości żywieniowej, która może wprowadzać w błąd. Ze względu na swoją specyfikę system jest skierowany wyłącznie do zdrowej, dorosłej części społeczeństwa. A dodatkowo deprecjonuje produkty naturalne, tradycyjne, regionalne czy ekologiczne.

Prowadząca debatę:

Emilia Hahn, Prezes Zarządu PR Hub Sp. z o.o.

Uczestnicy debaty:

Barbara Groele, Sekretarz Generalny, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków

Izabella Byszewska, Prezes Zarządu, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego

Ewa Muszalska, Kierownik Zespołu Technologii Jakości Surowca i Produktów, Krajowy Związek Spółdzielni Mleczarskich Związek Rewizyjny

Marian Sikora, Przewodniczący Rady, Federacja Branżowych, Związków Producentów Rolnych

Jerzy Wierzbicki, Prezes Zarządu, Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego

Organizatorzy umożliwiają uczestnictwo stacjonarne oraz online. Serdecznie zapraszamy!