eFORUM Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym, 17-18 maja 2023r.
Stowarzyszenie KUPS zostało partnerem wspierającym eFORUM Foodfakty.pl pt. Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym, które odbędzie się online w dniach 17-18 maja 2023 roku.
Obecność alergenów w żywności jest jednym z najczęściej występujących powodów wycofywania produktów z rynku. Informowanie poprzez „może zawierać” jest coraz częściej kwestionowane przez konsumentów, ale również inspekcje i odbiorców surowców i półproduktów.
Temat uregulowania podejścia do analizy ryzyka i informowania konsumentów jest coraz częściej wskazywany jako priorytet przyszłej legislacji, a analiza ilościowa ryzyka stanowi podstawę takiego podejścia. Już obecnie przemysł może korzystać z szeregu raportów i przewodników na poziomie FAO WHO oraz instytucji branżowych wskazujących dobre praktyki.
To wszystko będzie przedmiotem 2-dniowego szkolenia w formule eFORUM z udziałem światowych i krajowych ekspertów, szczegóły w załączonej ulotce lub bezpośrednio pod linkami.
Więcej informacji pod linkami:
https://foodfakty.pl/eforum-analiza-ryzyka-i-zarzadzanie-alergenami-w-przemysle-spozywczym-dzien-1
https://foodfakty.pl/eforum-analiza-ryzyka-i-zarzadzanie-alergenami-w-przemysle-spozywczym-dzien-2