I Narodowy Kongres Żywieniowy, 20 stycznia 2016 r. Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem I Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób – postępy 2016, który odbędzie się w dniu 20 stycznia 2016 roku w Warszawie.
Podczas Kongresu eksperci Instytutu Żywności i Żywienia zaprezentują nową piramidę żywienia uwzględniającą aktualne zalecenia żywieniowe i model spożycia żywności. Omówione będą najnowsze osiągnięcia w prewencji i leczeniu przewlekłych chorób niezakaźnych i choroby Alzheimera. Będą także sesje poświęcone tematyce przeciwdziałania chorobom zależnym od niedoboru jodu i nadmiernego spożycia soli oraz zagadnieniom z obszaru zindywidualizowanego poradnictwa żywieniowego, uwzględniającym wyniki badań międzynarodowych osiągnięte w ramach projektu Food4me.
Bliższe informacje zaprezentowane są na stronie kongresu:
www.kongres-zywieniowy.waw.pl