II Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw” 15-17.03.2015 r. Warszawa
Stowarzyszenie KUPS wspiera na zasadach partnerskich II Kongres „Bezpieczeństwo żywności – zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw”, który odbędzie się w dniach 15-17 marca 2015 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Kongres organizowany jest przez Biuro Promocji Jakości i Klaster SGGW, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego i sieci badawczej (FoodNetCenter Bonn) przy Uniwersytecie w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.
Celem wydarzenia jest wymiana wiedzy i doświadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.
Kongres jest skierowany do przedstawicieli nauki, handlu detalicznego i hurtowego, jednostek certyfikujących, urzędowej kontroli oraz producentów i przetwórców żywności.
Więcej informacji: www.zywnosc.com.pl i