Kolejna naukowo szkoleniowa konferencja wspierająca soki – relacja z Krakowa
W dniu 5 grudnia 2015r. w Krakowie w Nowohuckim Centrum Kultury odbyła się konferencja naukowo-szkoleniowa pt. „Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków” realizowana przy współpracy Stowarzyszenia KUPS z NutriCenter/Collegium Medicum UJ oraz przy wsparciu projektu „5 porcji warzyw owoców lub soku V”.
Konferencja uczestniczyło ok. 140 osób z szerokiego gremium pracowników naukowych począwszy od magistrantów, doktorantów a nawet docentów, profesorów z uczelni medycznych i rolniczych specjalizujących się w zakresie żywienia, żywności, w szczególności owoców i warzyw.
Konferencja prowadzona była w sposób profesjonalny i w bardzo wiarygodny sposób pogłębiała wiedzę i wyjaśniała wszelkie wątpliwości. Bardzo dużą część konferencji była poświęcona zagadnieniem soków owocowych i warzywnych, zarówno w kontekście technologii, przepisów, wartości odżywczej jak i ich wpływu na zdrowie człowieka.
Wysoki poziom merytoryczny nadzorowany przez Komitet Naukowy pod przewodnictwem prof. dr hab. Witolda Płocharskiego zapewnia bezstronność, rzetelność i wiarygodność przekazywanych informacji.
Zapraszamy do zapoznania się z szeroką relacją, która pojawiła się na stronie ogrodinfo.pl