Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle obowiązujących przepisów”, 1.10.2015 r., Warszawa
10% zniżki przy rejestracji do 11 września 2015 r.
25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”
W programie przewidujemy omówienie następujących zagadnień:
Ø Znakowanie produktów spożywczych wg rozporządzenia 1169/2011 – najczęściej stwierdzane nieprawidłowości
Ø Etykieta produktu spożywczego – sposób przedstawienia informacji dla konsumenta wg wymagań prawnych
Ø Orzecznictwo sądowe z zakresu znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności
Ø Ograniczenia w reklamie produktów spożywczych skierowanej do dzieci
Ø Znakowanie środków spożywczych zawierających aromaty
Ø Stosowanie określenia „naturalny” w oznakowaniu produktów spożywczych
Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Dorota Balińska- Hajduk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych; Joanna Gajda–Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-Państwowy Zakład Higieny); Andrzej Gantner (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców); Karolina Kaszewska – Romańczuk (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno– Spożywczych); Dorota Kozłowska (Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców); Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.); Marlena Żarnecka (Dentons) oraz najbardziej aktualne informacje z zakresu znakowania i reklamy środków spożywczych.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl