Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, 11.10.2017 r., Warszawa

Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, 11.10.2017 r., Warszawa

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, która odbędzie się w dniu 11 października w Hotelu Marriott w Warszawie.

Tradycyjnie dla osób zatrudnionych w firmach i organizacjach członkowskich PFPŻ ZP oraz prenumeratorów Food-Lex przewidzieliśmy zniżki!

 Podczas konferencji zostaną omówione m.in:

  • Ograniczenia w reklamie żywności wynikające z przepisów prawa oraz samoregulacji w Polsce
  • Wyrok Trybunału Sprawiedliwości w sprawie stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych w przekazach komercyjnych skierowanych do konsumentów finalnych i do specjalistów w dziedzinie ochrony zdrowia
  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące żywności – aktualny stan prawny i ostatnie zmiany
  • Prace Codex Alimentarius dotyczące podawania informacji na produktach spożywczych w obrocie pomiędzy przedsiębiorstwami (B2B)
  • Rozmieszczenie informacji na etykietach produktów – aktualne wymagania prawne

Gwarantujemy najlepszych wykładowców oraz najbardziej aktualne informacje dotyczące informowania konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!

WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT KONFERECNJI NA STRONIE PFPŻ ZP:

http://www.pfpz.pl/index/?id=a95c40505b26d14572fa13eb4f2e7fe0

W przypadku pytań proszę o kontakt:

Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu

tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: