Konferencja „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, 11.10.2017 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. „Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych”, która odbędzie się w dniu 11 października w Hotelu Marriott w Warszawie.
Tradycyjnie dla osób zatrudnionych w firmach i organizacjach członkowskich PFPŻ ZP oraz prenumeratorów Food-Lex przewidzieliśmy zniżki!
Podczas konferencji zostaną omówione m.in:
- Ograniczenia w reklamie żywności wynikające z przepisów prawa oraz samoregulacji w Polsce
- Wyrok Trybunału Sprawiedliwości w sprawie stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych w przekazach komercyjnych skierowanych do konsumentów finalnych i do specjalistów w dziedzinie ochrony zdrowia
- Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące żywności – aktualny stan prawny i ostatnie zmiany
- Prace Codex Alimentarius dotyczące podawania informacji na produktach spożywczych w obrocie pomiędzy przedsiębiorstwami (B2B)
- Rozmieszczenie informacji na etykietach produktów – aktualne wymagania prawne
Gwarantujemy najlepszych wykładowców oraz najbardziej aktualne informacje dotyczące informowania konsumentów o produktach spożywczych w świetle wymagań prawnych.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych!
WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT KONFERECNJI NA STRONIE PFPŻ ZP:
http://www.pfpz.pl/index/?id=a95c40505b26d14572fa13eb4f2e7fe0
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu