Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Konferencja on-line PFPŻ ZP pt.: Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego, 23 marca 2023 r.

Konferencja on-line PFPŻ ZP pt.: Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego, 23 marca 2023 r.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ ZP pt.:„Prawo pracy 2023 – aktualne wyzwania dla rynku żywnościowego”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2023 r. w godz. 10:00-14:00 na platformie ZOOM.

Partnerem merytorycznym konferencji jest Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR.

Koszt udziału dla prenumeratorów „Food-Lex” jedynie 150zł +VAT

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Program:

  • Wyzwania związane z wdrożeniem dyrektywy work-life balance
    Marcin Stanecki, Dyrektor Departamentu Prawa Pracy Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej
  • Zmiany w zakresie prewencyjnych badań trzeźwości pracowników oraz na zawartość narkotyków
    dr Magdalena Rycak, radca prawny w Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR
  • Nowe zasady wprowadzania i stosowania pracy zdalnej  
    dr Artur Rycak, adwokat w Rycak Kancelaria Prawa Pracy i HR
  • Zmiany w umowach na czas określony i umowach na okres próbny
    Anita Gwarek, Departament Prawny Głównego Inspektoratu Pracy
  • Zatrudnienie cudzoziemców
  • r.pr. Magdalena Osińska, Dyrektor Działu Prawnego PFPŻ ZP
  • Rola lidera w zmiennej rzeczywistości
  • Andrzej Borczyk, HR Director, Członek Zarządu Grupa Żywiec S.A. 

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla Zarządów, Działów Prawnych i HR.