Konferencja PFPŻ on-line pt.: Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce, 13.10.2021 r.
Stowarzyszenie KUPS objęło patronatem konferencje PFPŻ ZP pt.: Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce, która odbędzie się w dniu 13 października 2021r. na platformie ZOOM.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Wycofanie żywności z obrotu. Ramy prawne i wyzwania w praktyce, która odbędzie się w dniu 13 października 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie:
- Wycofanie żywności z obrotu – najbardziej newralgiczne elementy z perspektywy prawnej
- Testowanie procedury wycofania wyrobów z rynku w świetle wymagań standardów BRC-GSFS ver.8 i IFS Food ver.
- Odpowiedzialność cywilna za szkody wyrządzone przez żywność – jak się przygotować, jak reagowaćCase study kryzysu związanego z wycofaniem oraz reklamacje
Informacja na temat konferencji na stronie www.pfpz.pl
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8
00-613 Warszawa
M: + 48 604 143 104