Konferencja PFPŻ online Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, 20-21 października 2021 r.
Stowarzyszenie KUPS objęło patronatem konferencje PFPŻ ZP online Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, 20-21 października 2021 r.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców oraz kwartalnik „Food-Lex” zapraszają do udziału w konferencji on-line pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń, która odbędzie się w dniach 20-21 października 2021 r. na platformie ZOOM.
W programie:
- Rekomendacja krajowa Czech dotycząca podawania możliwej i niezamierzonej obecności alergenów pokarmowych lub substancji spożywczych powodujących reakcje nietolerancji, Jana Bártová, Nestle Czechy
- Zielony Ład UE: w jaki sposób zharmonizowane informacje o środowisku skierowane do konsumentów mogą wspierać zrównoważony rozwój. Rola sektora żywności i napojów, Johannes Weber, Nestle Europa, Bliski Wschód i Afryka Północna
- Komunikaty marketingowe dotyczące przydatności materiałów opakowaniowych do recyklingu i biodegradacji, Krzysztof Wójcik, Sieć Badawcza Łukasiewicz – Instytut Biopolimerów Włókien Chemicznych, COBRO
- Najczęstsze błędy w oznakowaniu pochodzenia wyrobu gotowego i podstawowych składników na podstawie wyników kontroli urzędowych, Przedstawiciel Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
- Znakowanie produktów ekologicznych w świetle nowych przepisów unijnych, Renata Przegalińska, Agro Bio Test Sp. z o.o.
- QUID – deklarowanie na etykiecie zawartości charakterystycznych składników, Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
Gwarantujemy najbardziej aktualne informacje znakowania produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i zaleceń!
Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl
Kontakt:
Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu
e-mail:
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa