Konferencja PFPŻ ZP pt.: Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów, 20/10/2022 r.
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ ZP on-line pt.:„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”, która odbędzie się w dniu 20 października 2022 r. w godz. 10:00-14:15 na platformie ZOOM.
Program:
- Deklaracja aromatów w oznakowaniu produktów
Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście informacji o wartości odżywczej podawanej na etykietach produktów
Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
- Oświadczenia środowiskowe („green claims) w oznakowaniu i reklamie
Michał Tracz, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Orzecznictwo sądów dotyczące znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności
Mateusz Hyży, Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp.k.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj