Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Konferencja PFPŻ ZP pt.: Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów, 20/10/2022 r.

Konferencja PFPŻ ZP pt.: Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów, 20/10/2022 r.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ ZP on-line pt.:„Informowanie konsumentów o produktach spożywczych w świetle aktualnych przepisów”, która odbędzie się w dniu 20 października 2022 r. w godz. 10:00-14:15 na platformie ZOOM.

Program:

  • Deklaracja aromatów w oznakowaniu produktów

Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

  • Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w kontekście informacji o wartości odżywczej podawanej na etykietach produktów

Beata Przygoda, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy

  • Oświadczenia środowiskowe („green claims) w oznakowaniu i reklamie

Michał Tracz, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

  • Orzecznictwo sądów dotyczące znakowania produktów spożywczych oraz reklamy żywności

Mateusz Hyży, Kancelaria SSW Pragmatic Solutions Spaczyński, Szczepaniak, Okoń sp.k.

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów jakości i rozwoju, produkcji, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj