Konferencja Składniki żywności – aktualne wymagania prawne, 03.03.2016 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ “Składniki żywności – aktualne wymagania prawne”, która odbędzie się w dniu 3 marca 2016 r., w Hotel Marriott w Warszawie.
Tradycyjnie dla osób zatrudnionych w firmach i organizacjach członkowskich PFPŻ ZP oraz prenumeratorów Food-Lex przewidzieliśmy zniżki:
Koszt udziału dla pracowników firmy lub organizacji członkowskiej PFPŻ ZP to jedynie 315 PLN
Koszt udziału dla prenumeratorów kwartalnika „Food-Lex” to jedynie 427, 50 PLN
Ceny netto wynikają z typu uczestnictwa – przy zgłoszeniu do 17 lutego 2016 r.
W programie:
- Zasady informowania konsumentów o składzie żywności
- Dodatki do żywności i enzymy – status prac legislacyjnych i ostatnie zmiany przepisów
- Aromaty do żywności – wymagania i zmiany prawne
- Nowa żywność stosowana, jako składnik produktu spożywczego
- Składniki odżywcze w produktach spożywczych – określanie zawartości do celów znakowania
- Ilościowa zawartość składników w produktach spożywczych – QUID
Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Joanna Gajda-Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny), Dorota Krzyżanowska (Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych), Małgorzata Krzepkowska (J.S. Hamilton Poland S.A.), Beata Przygoda (Instytut Żywności i Żywienia), Marlena Żarnecka (Dentons), oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.
Kto powinien wziąć udział w konferencji:
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Więcej informacji www.pfpz.pl