Konferencja „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, 23 marca 2013 r., Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Stosowanie dodatków do żywności – aktualny stan prawny”, która odbędzie się w dniu 23 marca 2013 roku w Hotelu Marriott w Warszawie.
W programie między innymi:
· Zmiany wymagań w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008 w zakresie stosowania w żywności określonych dodatków
· Okresy przejściowe na dostosowanie produktów, w tym status przepisów krajowych
· Na co przedsiębiorcy powinni zwracać uwagę w zapisach przepisów o dodatkach – kategorie żywności, specyficzne określenia i definicje, itp.
· Żywność o właściwościach barwiących – konsekwencje zastosowania w produktach spożywczych, klasyfikacja
· Nowe rozporządzenia unijne z zakresu stosowania aromatów – znaczenie praktyczne dla przedsiębiorców
· Znakowanie aromatów – dyskusje państw członkowskich
- Prace EFSA dotyczące oceny bezpieczeństwa dodatków do żywności
- Projekty krajowe i zagraniczne dotyczące oceny spożycia substancji dodatkowych z produktami – konsekwencje dla przemysłu
- Dodatki do żywności – wyzwanie dla firmy spożywczej– doświadczenia audytowi
WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: