Konferencja „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych” – 06.03.2015 Warszawa
Serdecznie zapraszam do udziału w organizowanej przez Instytut Żywności i Żywienia, przy wsparciu Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), konferencji naukowej pt. „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych”.
Konferencja odbędzie się 6 marca 2015 r. (piątek), w Instytucie Żywności i Żywienia, w sali nr 7.
Będzie to kolejna konferencja z cyklu „Żywność i żywienie w prewencji i leczeniu chorób”, w ramach którego przedstawiane i dyskutowane są najnowsze osiągnięcia z obszaru prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych.
Program konferencji „Warzywa, owoce i soki w prewencji przewlekłych chorób niezakaźnych” obejmuje następujące zagadnienia:
– Znaczenie warzyw i owoców w prewencji nowotworów
– Warzywa i owoce w profilaktyce chorób układu krążenia
– Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców, soków i ich miejsce
w zbilansowanej diecie
– Znaczenie Programu „Owoce w szkole” w zmianie nawyków żywieniowych dzieci w wieku szkolnym
– Wartość odżywcza warzyw, owoców, soków i ich spożycie w Polsce
– Czy regulacje prawne mogą pomóc w spożyciu warzyw i owoców?
– Soki i ich wartości odżywcze i zdrowotne w świetle badań naukowych
– Mętne soki jabłkowe i smoothie – jakość i składniki odżywcze
– Kampanie promocyjno-informacyjne „5 porcji warzyw, owoców lub soku”
Koszt udziału w konferencji: 290zł +VAT – nie obejmuje kosztów dojazdu i zakwaterowania.
Zgłoszenia na konferencję prosimy wysyłać na załączonym poniżej formularzu do dnia 2. marca 2015 r.:
- pocztą na adres: Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa z dopiskiem „Konferencja 6 marca 2015 r.”
Warunkiem uczestnictwa jest przesłanie potwierdzenia dokonanej wpłaty.
Opłatę konferencyjną należy przesłać do dnia 2 marca 2015 r. na konto:
Bank PEKAO SA VII O/Warszawa
nr 46 1240 1109 1111 0000 0515 6858
Uprzejmie informujemy, iż liczba miejsc jest ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń.