V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, online 19-20.04.2021
Serdecznie zapraszamy na bezpłatne V Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe, które organizuje Redakcja AgroIndustry przy współpracy ze Stowarzyszeniem KUPS. Warsztaty będą organizowane online w dniach 19-20.04.2021 roku.
Uprzejmie zachęcamy do rejestracji na platformie: https://napoje.ckbikotech.pl/. Ze względu na bezpieczeństwo danych system generuje przypadkowe hasło, które po zalogowaniu można indywidualnie zmienić.
Podczas Warsztatów będzie dostępne stoisko Stowarzyszenia KUPS z dostępnymi materiałami informacyjnymi sfinansowane z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.
Warsztaty są skierowane do przedstawicieli w szczególności sektora produkcji soków i napojów. Podczas wydarzenia przewidziane są debaty eksperckie, w których udział wezmą również przedstawiciele Stowarzyszenia KUPS.
W poniedziałek 19 kwietnia, w panelu tematycznym dotyczącym wyzwań rynkowych omówione zostaną tematy dot. konsekwencji wprowadzenia podatku cukrowego, nowe wyzwania producentów: rPET, reformulacja produktów, zmiany
pokoleniowe a konsumpcja, zmiana struktury zakupów i oczekiwania handlu. Uczestnikiem debaty będzie Prezes Zarządu KUPS – Julian Pawlak.
Natomiast we wtorek, 20 kwietnia podczas drugiej debaty zostaną przedyskutowane wyznawania produkcyjne dot. jakości surowca do produkcji soków zagęszczonych, wyzwania w produkcji soku NFC, covid i zagrożenia, produkcja soków a środowisko, sady przemysłowe w Polsce: realna alternatywa czy mrzonki, jakość soków a rynkowe oczekiwania. Uczestnikami debaty będą m.in. Barbara Groele, KUPS oraz członkowie KUPS: Piotr Podoba, Doehler Sp. z o.o. oraz Wojciech Kępiński, Wild Flavors Polska Sp. z o.o.
Poniżej szczegółowy program.