Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy, 4-6.11.2019r., Lublin

VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy, 4-6.11.2019r., Lublin

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem VI Konferencję Naukowo-Techniczną Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniach 4-6 listopada 2019 roku w Lublinie.

Podczas trzydniowego wydarzenia odbędą się rozmowy o nowoczesnych technologiach oraz urządzeniach, które stosowane są po to, by zachować czystość produkcji w zakładach spożywczych. Poruszone zostaną tematy:

  • utrzymywania higieny i czystości produkcji,
  • kontroli jakości,
  • opakowań i znakowań.

Będzie można posłuchać naukowców, pracowników firm świadczących usługi i dostarczających nowe rozwiązania oraz specjalistów, którzy na co dzień mają do czynienia lub pracują w:

  • zakładach spirytusowych,
  • browarach,
  • mleczarniach,
  • zakładach mięsnych,
  • przetwórstwach owocowo – warzywnych.

Zaplanowana jest również wycieczka techniczna do Radzynia Podlaskiego, centrali Mleczarni SPOMLEK- jednej z największych polskich producentów sera żółtego. SM SPOMLEK to cztery zakłady produkcyjne: w Radzyniu Podlaskim, Parczewie, Chojnicach i Młynarach. To spółdzielnia należąca do ponad 1700 udziałowców, wśród których 1200 osób to rolnicy – dostawcy mleka, a ponad 400 to pracownicy spółdzielni.

Wydarzenie odbędzie się hotelu In Between, który położony jest w niedalekiej odległości pomiędzy Lublinem, Kozłowieckim Parkiem Krajobrazowym, a Nałęczowem.

Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Honorowy Gospodarz SM SPOMLEK.

Więcej informacji pod linkiem: https://www.kierunekspozywczy.pl/konferencja,2108,64261.html