VI Konferencja Naukowo-Techniczna Bezpieczny Produkt Spożywczy, 4-6.11.2019r., Lublin
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem VI Konferencję Naukowo-Techniczną Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w dniach 4-6 listopada 2019 roku w Lublinie.
Podczas trzydniowego wydarzenia odbędą się rozmowy o nowoczesnych technologiach oraz urządzeniach, które stosowane są po to, by zachować czystość produkcji w zakładach spożywczych. Poruszone zostaną tematy:
- utrzymywania higieny i czystości produkcji,
- kontroli jakości,
- opakowań i znakowań.
Będzie można posłuchać naukowców, pracowników firm świadczących usługi i dostarczających nowe rozwiązania oraz specjalistów, którzy na co dzień mają do czynienia lub pracują w:
- zakładach spirytusowych,
- browarach,
- mleczarniach,
- zakładach mięsnych,
- przetwórstwach owocowo – warzywnych.
Zaplanowana jest również wycieczka techniczna do Radzynia Podlaskiego, centrali Mleczarni SPOMLEK- jednej z największych polskich producentów sera żółtego. SM SPOMLEK to cztery zakłady produkcyjne: w Radzyniu Podlaskim, Parczewie, Chojnicach i Młynarach. To spółdzielnia należąca do ponad 1700 udziałowców, wśród których 1200 osób to rolnicy – dostawcy mleka, a ponad 400 to pracownicy spółdzielni.
Wydarzenie odbędzie się hotelu In Between, który położony jest w niedalekiej odległości pomiędzy Lublinem, Kozłowieckim Parkiem Krajobrazowym, a Nałęczowem.
Do udziału w konferencji zaprasza organizator – firma BMP, wydawca magazynu „Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl oraz Honorowy Gospodarz SM SPOMLEK.
Więcej informacji pod linkiem: https://www.kierunekspozywczy.pl/konferencja,2108,64261.html