VIII Akademia Sokowa pt. „Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i innowacje, 26.11.2024, Lublin
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków oraz Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie serdecznie zapraszają do udziału w VIII Akademii Sokowej pt. „Soki owocowe i warzywne – jakość, technologia i innowacje”, która odbędzie się 26 listopada 2024 r. w Auli A Wydziału Nauk o Żywności i Biotechnologii przy ul. Skromnej 8 w Lublinie. Akademia sokowa organizowana w tym roku po raz ósmy, jest cyklem konferencji o tematyce sokowniczej, organizowanej w różnych ośrodkach naukowych i przy udziale szerokiego gremium naukowego.
Udział w konferencji jest bezpłatny, organizatorzy nie zwracają kosztów dojazdu i noclegu. Konferencja odbędzie się wyłącznie w trybie stacjonarnym.
Liczba miejsc jest ograniczona. Obowiązuje wcześniejsza rejestracja do 18 listopada 2024 roku.
Wszelkie informacje wraz z programem konferencji, formularzem rejestracyjnym, zgodą na wykorzystanie wizerunku oraz proponowaną bazą hotelową przesyłamy w formie załączników. Dodatkowo są one dostępne na stronie internetowej: https://up.lublin.pl/blog/wydarzenie/akademia-sokowa/
Rozwój branży owocowo-warzywnej, w tym sokownicznej, jest wypadkową oczekiwań i zachowań konsumentów, stosowanych technologii i oferowanych produktów przez producentów oraz badań prowadzonych w jednostkach badawczych. Akademia Sokowa to doskonała okazja do wymiany doświadczeń, poszerzania wiedzy, integracji przetwórców z przedstawicielami środowisk naukowych. Podczas konferencji nie zabraknie informacji dotyczących nowości technologicznych, aktualnych kierunków badań, zmian legislacyjnych, jakości i wartości odżywczej produktów sokowniczych. W centrum zainteresowania jak zawsze będzie odbiorca końcowy – konsument.
Zachęcamy do udziału w VIII Akademii Sokowej wszystkich zainteresowanych tematyk±, w szczególności pracowników naukowych, doktorantów, studentów oraz przedstawicieli instytucji i firm zajmujących się projektowaniem i produkcją przetworów z owoców i warzyw, w tym soków.
Wypełniony formularz rejestracyjny oraz podpisaną zgodę na wykorzystanie wizerunku proszę odesłać na adres e-mail: do 18 listopada 2024 r.
Przyjęcie zgłoszenia zostanie potwierdzone mailem.
Serdecznie zapraszamy!
Wszelkich dodatkowych informacji udział:
Katedra Technologii Żywności Pochodzenia Roślinnego i Gastronomii
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
ul. Skromna 8, 20-704 Lublin
tel. 81-462-33-05, 81-462-33-09
Osoby do kontaktu: dr Aneta Sławińska, mgr inż. Dorota Targońska, mgr inż. Patryk Siczek