Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > Webinarium PFPŻ ZP pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych, 23-24 września 2020 r.

Webinarium PFPŻ ZP pt.: Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych, 23-24 września 2020 r.

Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objęło patronatem webinarium organizowane przez Polską Federację Producentów Żywności Związek Pracodawców pt.: „Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych”, które odbędzie się w dniach 23-24 września br. w godz. 10.00 -13.00 na platformie ZOOM.

W programie:

·        Podawanie informacji o pochodzeniu produktów spożywczych, w tym składników podstawowych, w świetle aktualnych przepisów i wytycznych

·        Dobrowolne znakowanie produktów spożywczych na gruncie rozporządzenia 1169/2011

·        Limity tolerancji składników odżywczych deklarowanych na etykiecie

·        Nazwa produktu spożywczego. Czy zawsze jest podana w sposób prawidłowy

·        Obecne i przewidywane wymogi prawne podawania informacji środowiskowych na opakowaniach

Kto powinien wziąć udział w konferencji?

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.

 

Więcej informacji oraz program wydarzenia na stronie www.pfpz.pl

Zapraszamy do udziału w Webinarium!

Liczba miejsc ograniczona!

Kontakt:

Monika Jonczak – dyrektor ds. marketingu

e-mail:

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Chałubińskiego 8

00-613 Warszawa

M: +48 604 143 104