XIII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, 28-29.05.2020 Nieporęt
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków objął patronatem branżowym XIII Konferencję Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, którą w 2020 roku organizuje Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie. Konferencja odbędzie się 28 – 29 maja 2020 r. w Nieporęcie, nad Zalewem Zegrzyńskim.
Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa.
Tematyka Konferencji:
- projektowanie nowych produktów, procesów i opakowań,
- innowacje w przetwórstwie i przechowalnictwie,
- owoce, warzywa i grzyby jako surowce prozdrowotne,
- metody analityczne oraz skład surowców i przetworów,
- zapewnienie bezpieczeństwa owoców, warzyw i grzybów oraz ich przetworów,
- zanieczyszczenia surowców i produktów owocowo-warzywnych i grzybów,
- aspekty środowiskowe w produkcji żywności.
Mamy nadzieję, że tematyka konferencji i przedstawione doniesienia będą interesujące nie tylko dla pracowników nauki, ale również dla przedstawicieli przemysłu owocowo-warzywnego, technologów i analityków.
Patronem konferencji jest Polskie Towarzystwo Technologów Żywności.
Niezbędne informacje znajdą Państwo w komunikacie w załączniku oraz na stronie: https://oiw.ibprs.pl/.