TRENDY, WYZWANIA I PRZYSZŁOŚĆ BRANŻY SOKOWNICZEJ
5-7  czerwca 2024

Hotel Binkowski, Kielce

O SYMPOZJUM

W imieniu Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), mamy przyjemność zaprosić Państwa na XXV Międzynarodowe Sympozjum Stowarzyszenia KUPS pt. „Trendy, wyzwania i przyszłość branży sokowniczej”, które odbędzie się w dniach 5-7 czerwca 2024 roku w Kielcach, Polska.

Głównym celem Sympozjum jest zapoznanie uczestników z aktualną sytuacją na rynku krajowym oraz światowym, poddanie analizie stanu obecnego potencjału rynkowego, a także prognozowanie zjawisk mogących mieć wpływ na rozwój branży soków oraz stworzenie okazji do poszerzenia kontaktów branżowych.

Sympozjum stanowi swoistą platformę do wymiany wiedzy, doświadczenia i pomysłów wśród członków branży, jest również okazją do zacieśniania współpracy.

Międzynarodowe Sympozjum KUPS stało się miejscem spotkań nie tylko dla polskiej branży sokowniczej, ale także dla zagranicznych firm, które są zainteresowane współpracą z lokalnymi podmiotami.

W 2023 roku, gdy obchodziliśmy Jubileusz 30-lecia Stowarzyszenia KUPS mieliśmy przyjemność gościć około 250 uczestników, głównie menagerów wyższego szczebla z kraju i z zagranicy. Prelegenci i paneliści podzielili się swoją wiedzą, doświadczeniem i wizją przyszłości przemysłu sokowniczego.

Jesteśmy przekonani, że Międzynarodowe Sympozjum KUPS zapisało się na stałe w kalendarzu najważniejszych wydarzeń branży sokowniczej.

W 2024 roku organizujemy Sympozjum w Kielcach. Dodatkowo przygotowaliśmy dla Państwa interesujące programy wieczorne. Mamy nadzieję, że uatrakcyjni to Państwa uczestnictwo w Sympozjum.

Będzie nam niezwykle miło gościć Państwa w dniach 5-7 czerwca 2024 r. w Kielcach!

BINKOWSKI _8 poprawiony kopia

PROGRAM
SYMPOZJUM

Sympozjum KUPS jest czymś więcej niż tylko okazją do dzielenia się spostrzeżeniami i wiedzą. Zapewniamy Państwu także idealną platformę do spotkania się z branżowymi znajomymi i spotkań biznesowych.

To Do List

W PROGRAMIE

  • interesujące prezentacje ważnych dla branży tematów dotyczących rynku surowców, półproduktów i wyrobów gotowych
  • trendy, innowacje techniczne i technologiczne oraz zmiany legislacyjne
  • wymiana informacji i doświadczeń dotyczących branży sokowniczej
  • dyskusje panelowe i kuluarowe
User

UCZESTNICY SYMPOZJUM

  • ponad 200 gości z Polski i zagranicy
  • przedstawiciele administracji państwowej
  • przedstawiciele świata nauki i prasy
  • członkowie KUPS oraz nie-członkowie
  • przedstawiciele firm współpracujących z branżą
Speaker

NAJLEPSI WYKŁADOWCY

  • krajowi i zagraniczni prelegenci
  • praktycy z wiodących firm sokowniczych
  • naukowcy z uznanych ośrodków akademickich i instytutów badawczych zajmujący się rynkiem i technologią
Favorites

PRZYGOTOWANE ATRAKCJE

  • ciekawy program artystyczny
Language

TŁUMACZENIE

  • organizatorzy zapewniają symultaniczne tłumaczenie

Program

Środa, 5 czerwca 2023

  • 13:30 – 15:00 Obiad

  • 14:00 – 15:00 Rejestracja uczestników Sympozjum

  • 15:00 - 15:30 Otwarcie XXV Międzynarodowego Sympozjum i powitanie Gości

     

  • 15:30 - 19:00 Rynek soków i baza surowcowa do ich produkcji

    • Krajowy rynek soków pitnych i zagęszczonych na tle rynku europejskiego i perspektywy jego rozwoju
    • Rynek zagęszczonych soków cytrusowych - aktualna sytuacja na rynkach
    • Globalny rynek zagęszczonego soku jabłkowego i NFC
    • Jak wykorzystać sztuczną inteligencję w branży sokowniczej
    • Perspektywy sektora owocowo-warzywnego, w szczególności sokowniczego
    • Dyskusja panelowa: Branża soków zagęszczonych w Polsce za 5, 10 lat
  • 19:30 Koktajl

  • 20:00 Kolacja uroczysta

Czwartek, 6 czerwca 2024

  • 10:00 - 13:30 Nowe wyzwania i persektywy rozwoju branży

    • Rynek soków, nektarów i napojów
    • Kanały dystrybucji produktów sokowniczych
    • Nowe inicjatywy legislacji krajowej i unijnej mającej wpływ na funkcjonowanie branży sokowniczej
    • System kaucyjny a nowe obowiązki producentów soków
    • Zrównoważony rozwój w branży sokowniczej
    • Prezentacje Firm
  • 13:30 – 15:30 Obiad

  • 15:30 – 17:00 Nowa kategoria soków o obniżonej zawartości cukrów - techniczne i technologiczne rozwiązania

    • Nowelizacja dyrektywy sokowej
    • Wymagania jakościowe kategorii soków o obniżonej zawartości cukrów
    • Wykorzystanie reakcji enzymatycznych do obniżania zawartości cukrów w sokach owocowych
    • Inne metody obniżania zawartości cukrów w sokach
    • Prezentacje Firm
  • 19:00 Kolacja integracyjna (grillowa)

Piątek, 7 czerwca 2024

  • 7:00 – 11:00 Wymeldowanie

Organizatorzy zapewniają tłumaczenie symultaniczne (j. angielski i j. polski).

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo wprowadzenia zmian w programie.

ZŁOTY SPONSOR

SREBRNY SPONSOR

PARTNERZY BRANŻOWI

PARTNERZY MEDIALNI

AGROindustry
Jagodnik
Kierunek Spozywczy2
MPS_SAD_2021_2
Przemysl Fermentacyjny
Sad24pl
Warzywa Pl

Hotel

Rezerwacja noclegu

Sympozjum odbywa się w hotelu

Hotel Binkowski w Kielcach

ul. Szczepaniaka 42, 25-043 Kielce

Informacja o hotelu

Czterogwiazdkowy hotel Binkowski jest położony w zielonym Parku Baranowskim, w spokojnej części Kielc, w pobliżu rezerwatu przyrody Biesak-Białogon. Obiekt oddalony jest o 3 km od centrum miasta, o 1,2 km od stoku narciarskiego Stadion oraz o 7,5 km od Targów Kielce.

Klasycznie urządzone i klimatyzowane pokoje wyposażone są w telewizor z płaskim ekranem, lodówkę oraz biurko. W łazienkach zapewniono ręczniki oraz prysznic. Niektóre pokoje dysponują balkonem.

W hotelu Binkowski znajduje się centrum odnowy biologicznej z basenem, 5 saun (Sauny Świętokrzyskie, które zlokalizowane są na IV piętrze + basen na dachu) oraz siłownią.  Do dyspozycji Gości jest zaplecze biznesowe i konferencyjne. Pozostałe udogodnienia obejmują prywatny parking oraz bezpłatne WiFi. Hotelowa restauracja dysponuje barem oraz panoramicznym tarasem z widokiem na okolicę. W restauracji serwowane są dania kuchni polskiej i międzynarodowej.

binkowski_8
binkowski_pokoje
Patio 2
Sale konferencyjne 2