JUBILEUSZ 30-LECIA STOWARZYSZENIA KUPS.
WYZWANIA I PERSPEKTYWY ROZWOJU BRANŻY SOKOWNICZEJ
17- 19 maja 2023

DoubleTree by Hilton Hotel and Conference Centre Warsaw
Warszawa

O SYMPOZJUM

W imieniu Stowarzyszenia Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS), mamy przyjemność zaprosić Państwa na XXIV Międzynarodowe Sympozjum połączone z obchodami Jubileuszu 30-lecia Stowarzyszenia KUPS pt. „Jubileusz 30-lecia Stowarzyszenia KUPS. Wyzwania i perspektywy rozwoju branży sokowniczej”, które odbędzie się w dniach 17-19 maja 2023 roku w Warszawie, Polska.

Patronatem Honorowym Sympozjum KUPS objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Głównym celem Sympozjum jest zapoznanie uczestników z aktualną sytuacją na rynku krajowym oraz światowym, poddanie analizie stanu obecnego potencjału rynkowego, a także prognozowanie zjawisk mogących mieć wpływ na rozwój branży soków oraz stworzenie okazji do poszerzenia kontaktów branżowych.

Sympozjum stanowi swoistą platformę do wymiany wiedzy, doświadczenia i pomysłów wśród członków branży, jest również okazją do zacieśniania współpracy.

Międzynarodowe Sympozjum KUPS stało się miejscem spotkań nie tylko dla polskiej branży sokowniczej, ale także dla zagranicznych firm, które są zainteresowane współpracą z lokalnymi podmiotami.

W 2022 roku po przerwie spowodowanej pandemią SARS-COV2 mieliśmy przyjemność gościć ponad 200 uczestników, głównie menagerów wyższego szczebla z kraju i z zagranicy. Prelegenci i paneliści dzielą się swoją wiedzą, doświadczeniem i wizją przyszłości przemysłu sokowniczego.

Jesteśmy przekonani, że Międzynarodowe Sympozjum KUPS zapisało się na stałe w kalendarzu najważniejszych wydarzeń branży sokowniczej.

W bieżącym roku organizujemy Sympozjum w Warszawie. Dodatkowo przygotowaliśmy dla Państwa atrakcyjne programy wieczorne. Mamy nadzieję, że uatrakcyjni to Państwa uczestnictwo w Sympozjum.

Będzie nam niezwykle miło gościć Państwa w dniach 17-19 maja 2023 r. w Warszawie!

Exterior_2

PROGRAM
SYMPOZJUM

Sympozjum KUPS jest czymś więcej niż tylko okazją do dzielenia się spostrzeżeniami i wiedzą. Zapewniamy Państwu także idealną platformę do spotkania się z branżowymi znajomymi i spotkań biznesowych.

To Do List

W PROGRAMIE

  • interesujące prezentacje ważnych dla branży tematów dotyczących rynku surowców, półproduktów i wyrobów gotowych
  • trendy, innowacje techniczne i technologiczne oraz zmiany legislacyjne
  • wymiana informacji i doświadczeń dotyczących branży sokowniczej
  • dyskusje panelowe i kuluarowe
User

UCZESTNICY SYMPOZJUM

  • ponad 200 gości z Polski i zagranicy
  • przedstawiciele administracji państwowej
  • przedstawiciele świata nauki i prasy
  • członkowie KUPS oraz nie-członkowie
  • przedstawiciele firm współpracujących z branżą
Speaker

NAJLEPSI WYKŁADOWCY

  • krajowi i zagraniczni prelegenci
  • praktycy z wiodących firm sokowniczych
  • naukowcy z uznanych ośrodków akademickich i instytutów badawczych zajmujący się rynkiem i technologią
Favorites

PRZYGOTOWANE ATRAKCJE

  • ciekawy program artystyczny
Language

TŁUMACZENIE

  • organizatorzy zapewniają symultaniczne tłumaczenie

Program

Środa, 17 maja 2023

JUBILEUSZ 30-LECIA STOWARZYSZENIA KUPS

SALA BALOWA, PARTER

  • 14:00 – 16:00 Obiad

  • 15:00 – 17:00 Rejestracja uczestników Sympozjum

  • 16:00 - 17:00 Koktajl

  • 17:00 – 17:30 Otwarcie. Podsumowanie aktywności branży sokowniczej w ostatnim 30-leciu. Soki pitne

    Julian Pawlak, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)

  • 17:30 – 17:50 Trendy zagęszczonych soków owocowych w ciągu 30 lat

    Piotr Podoba, Döhler Sp. z o.o.

  • 17:50 - 18:10 Rolnictwo przyszłości w dwóch odsłonach

    Dr Krzysztof Pawiński, Grupa Maspex

  • 18:10 - 18:40 Wystąpienia przedstawicieli Rządu/administracji państwowej

  • 18:40 - 20:00 Wręczanie dyplomów oraz odznaczeń resortowych i państwowych

  • 20:00 Kolacja uroczysta

  • 22:00 Koncert Zespołu Zakopower

Czwartek, 18 maja 2023

WYZWANIA I PERSPEKTYWY ROZWOJU BRANŻY SOKOWNICZEJ

SALA KONFERENCYJNA, 1. PIĘTRO

  • 10:00 - 13:15 Trendy na rynku sokowniczym

    • Rola opakowań do płynnej żywności w realizacji celów zrównoważonego rozwoju

    Jacek Świgoń, Tetra Pak Sp. z o.o.

    • Aktualne trendy na rynku soków, nektarów i napojów owocowych i warzywnych

    Anna Barabasz-Sawińska, Grupa Maspex

    • Soki, Nektary czy Napoje. Wybory konsumentów, detalistów i producentów

    Dr Dariusz Lizak, Hortex Sp. z o.o.

    • Wyparka MVR do zagęszczania soków owocowych - inteligentne, ekonomiczne i ekologiczne

    Dieter Pinnow, Bucher Unipektin AG

    • Jak stworzyć wartość dodaną produktu poprzez opakowanie

    Eike Schopper, Aluflexpack Group

    • Opakowania dla bardziej zrównoważonego świata

    Karina Ostatek, SIG Combibloc Sp. z o.o.

    • Bieżące wyzwania krajowej branży sokowniczej i aktywności KUPS

    Dr inż. Barbara Groele, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)

    • Legislacyjne priorytety dla branży soków owocowych w UE

    Wouter Lox oraz Justine Pradels, Europejskie Stowarzyszenie Soków Owocowych (AIJN)

  • 13:15 – 15:30 Obiad

  • 15:30 – 17:00 Baza surowcowa i rynek soków zagęszczonych

    • Krajowy rynek soków zagęszczonych na tle rynku europejskiego i perspektywy jego rozwoju

    Dr hab. Bożena Nosecka, prof. IERiGŻ PIB oraz Anna Bugała, Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej PIB

    • Rynek zagęszczonych soków cytrusowych – analiza bieżacej sytuacji i perspektywy

    Dr Mariusz Dziwulski, PKO Bank Polski

    • Sensoryka w służbie biznesu napojowego

    Konrad Kwiatkowski, Merieux Nutriscience, Oddział Polska

    • Innowacyjny proces wysokociśnieniowy zwiększający trwałość gotowej do spożycia żywności ekologicznej

    Zhe Chen, dr hab inż. Krystian Marszałek, prof. IBPRS - PIB, Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno – Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego – PIB

    • Podsumowanie i zamknięcie Sympozjum

    Julian Pawlak, Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)

  • 19:00 Kolacja integracyjna

Piątek, 19 maja 2023

  • 7:00 – 11:00 Wymeldowanie

Organizatorzy zapewniają tłumaczenie symultaniczne (j. angielski i j. polski).

Organizatorzy zastrzegają sobie prawo wprowadzenia zmian w programie.

ZŁOTY SPONSOR

SREBRNY SPONSOR

PARTNERZY BRANŻOWI

PATRONI HONOROWI

MRiRW

PATRONI MEDIALNI

Hotel

Rezerwacja noclegu

Sympozjum odbywa się w hotelu

DoubleTree by Hilton Hotel and Conference Centre Warsaw

ul. Skalnicowa 21, 04-797 Warszawa

Rezerwacja pod linkiem:

www.my-event.hilton.com/wawccdi-gkuphl-aefee35d-7dbf-4f54-a139-eec7862a5af8/

Ważne: Prosimy indywidualnie zarezerwować nocleg.

Link jest tworzony przez ogólny system Hiltona i nie mają możliwości wyboru języka polskiego.
Po wybraniu przycisku „Book a room”, na samej górze będzie znajdował się pasek edit stay, gdzie można zmieniać datę (1 lub 2 noce) oraz ilość osób (1 lub 2).
 
 

Informacja o hotelu

Czterogwiazdkowy obiekt DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw otoczony jest malowniczym zabytkowym parkiem ze stawem i ścieżkami do biegania. Hotel położony jest w cichym zakątku Warszawy, 11 km od centrum miasta. Na miejscu można bezpłatnie korzystać z szybkiego WiFi i odkrytego parking. Dla autobusów przygotowano parking z zadaszonym podjazdem.

Nowoczesne, przestronne pokoje wyposażone są w telewizor z płaskim ekranem. Każdy z nich mieści łazienkę z prysznicem, suszarką do włosów, ręcznikami oraz bezpłatnym zestawem kosmetyków. W pokojach zapewniono łóżka marki Sweet Dreams™.

W hotelu znajduje się centrum fitness, spa, centrum konferencyjne, przechowalnia bagażu, kilka barów i klub nocny. Hotel oferuje ponadto usługi konsjerża oraz zaplecze konferencyjne. Na miejscu działa również bar.

Odległość od lotniska Chopina wynosi 19 km. Pałac i park w Wilanowie oddalone są od hotelu o 13 km. Obiekt dzieli 12,6 km od dworców kolejowych Warszawa Centralna i Warszawa Wschodnia.

Twin Guestroom
30_garden interior_07B2851
pdr006
Exterior_1_low