Branża
Branża > Informacje dla branży > Konferencje, seminaria, szkolenia > “Akademia Food-Lex”, 22-23 maja 2024 r.

“Akademia Food-Lex”, 22-23 maja 2024 r.

Stowarzyszenie KUPS objęło patronatem konferencję PFPŻ pt.:„Akademia Food-Lex”, która odbędzie się w dniach22-23 maja 2024 r.  w formule stacjonarnej w Vienna House by Wyndham Andel’s Lodz w Łodzi oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.

Program:

I dzień 22/05/2024

  • Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne

Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB

  • Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki

Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.

  • ESG – obowiązek niefinansowego raportowania

Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland

  • Łańcuch dostaw – obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców

Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland

  • Reklama żywności w orzecznictwie

Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak

  • Zafałszowania żywności w orzecznictwie

Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.

II dzień 22/05/2024

  • Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni

Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.

  • Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup

energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA

Konrad Grzyb, IEN S.A.

  • Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć?

Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.

  • Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne

Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB

  • Zarządzanie alergenami podczas produkcji

Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.

  • Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych
  • Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
  • Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej

Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

  • Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu

Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.

Informacja na temat konferencji kliknij tutaj

Formularz rejestracyjny kliknij tutaj

Więcej informacji udziela:

Monika Jonczak

Dyrektor ds. Marketingu i Administracji

Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców

ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa

Kom. +48 604 143 104

Tel.: +48 22 830 70 55

www.pfpz.pl  www.food-lex.pl