„Akademia Food-Lex”, 22-23 maja 2024 r.
Stowarzyszenie KUPS objęło patronatem konferencję PFPŻ pt.:„Akademia Food-Lex”, która odbędzie się w dniach22-23 maja 2024 r. w formule stacjonarnej w Vienna House by Wyndham Andel’s Lodz w Łodzi oraz dla chętnych w formule on-line na platformie ZOOM.
Program:
I dzień 22/05/2024
- Materiały do kontaktu z żywnością – ostatnie zmiany prawne
Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Najnowsze regulacje unijne w zakresie wymogów materiałów do kontaktu z wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi i ich praktyczne skutki
Anita Palukiewicz, SSW Spaczyński, Szczepaniak i Wspólnicy sp.k.
- ESG – obowiązek niefinansowego raportowania
Piotr Kowalik, Eversheds Sutherland
- Łańcuch dostaw – obowiązki w zakresie badania dostawców i pochodzenia surowców
Marta Gadomska- Gołąb, Iwona Kacprzak, Eversheds-Sutherland
- Reklama żywności w orzecznictwie
Jacek Myszko, Ewelina Woike-Reguła, Kancelaria Sołtysiński Kawecki & Szlęzak
- Zafałszowania żywności w orzecznictwie
Joanna Krakowiak, Marcin Rytel, Wardyński i Wspólnicy sp.k.
II dzień 22/05/2024
- Przetwarzanie odpadów i produktów ubocznych z przemysłu rolno-spożywczego w biogazowni
Beata Wiszniewska, Polska Grupa Biogazowa S.A.
- Zastosowanie technologii proekologicznych w przedsiębiorstwie poprzez zakup
energii odnawialnej bezpośrednio od wytwórcy w ramach umowy PPA
Konrad Grzyb, IEN S.A.
- Szacowanie śladu węglowego organizacji, od czego zacząć?
Mateusz Krawczuk, SGS Polska Sp. z o.o.
- Aromaty – aktualne prace legislacyjne i zmiany prawne
Joanna Gajda-Wyrębek, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB
- Zarządzanie alergenami podczas produkcji
Małgorzata Krzepkowska, J.S. Hamilton Poland Sp. z o.o.
- Wymogi GFSI odnośnie zarządzania ryzykiem zafałszowań oraz dostawcami w świetle praktyki auditowej oraz możliwości zakładów produkcyjnych
- Sławomir Stec, DNV Business Assurance Poland Sp. z o.o.
- Przepisy w zakresie przeciwdziałania wylesianiu z perspektywy branży spożywczej
Michał Tracz, Marcelina Izydorczyk, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
- Notyfikacje przepisów technicznych (TRIS) – aspekty istotne dla biznesu
Michał Tracz, dr Justyna Nowak, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Informacja na temat konferencji kliknij tutaj
Formularz rejestracyjny kliknij tutaj
Więcej informacji udziela:
Monika Jonczak
Dyrektor ds. Marketingu i Administracji
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
ul. Cybernetyki 19B, 02-677 Warszawa
Kom. +48 604 143 104
Tel.: +48 22 830 70 55