Baza wiedzy Baza wiedzy > Doniesienia naukowe Doniesienia naukowe Beta-kryptoksantyna lepiej przyswajalna z pasteryzowanego soku pomarańczowego 23.02.2023 więcej Sok a owoc – porównanie na przykładzie soku pomarańczowego 18.12.2019 więcej Trwają prace nad technologią uzyskiwania proszków owocowych 19.10.2017 więcej Zdrowotne aspekty spożycia soków owocowych i słodzonych napojów: związek z nadwagą u młodzieży i nowotworami u dorosłych 27.05.2015 więcej Wpływ soku z żurawiny na zmniejszenie ryzyka zachorowalności na choroby krążenia 18.05.2015 więcej Sok pomarańczowy a korzystne składniki dla zdrowia człowieka 18.03.2015 więcej Soki jako element prawidłowego żywienia 20.01.2015 więcej Sok z mandarynki poprawia stan antyoksydacyjny w hipercholesterolemii dzieci 28.11.2014 więcej Warzywa i owoce jako element zdrowego modelu żywienia 02.07.2014 więcej Owoce, warzywa i soki jako naturalne źródło antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporcie 29.04.2014 więcej Znaczenie warzyw i owoców w prewencji chorób przewlekłych 10.04.2014 więcej Prozdrowotne składniki w owocach i sokach owocowych 23.10.2013 więcej Zastosowanie żurawiny w zwalczaniu infekcji bakteryjnych 19.07.2013 więcej Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz.5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw 10.07.2013 więcej Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozowju 14.06.2013 więcej Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwość poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów 04.06.2013 więcej Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych 13.03.2013 więcej Soki owocowe i warzywne a choroba Alzheimera: Projekt Kame 17.12.2012 więcej Spożywanie soków owocowych – odpowiednia ochrona odżywcza u dzieci i młodzieży: National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2003-2006 17.12.2012 więcej Suplementacja likopenu jako przeciwutleniacza znacznie zmniejsza parametry stresu oksydacyjnego u kobiet które przeszły menopauzę 17.12.2012 więcej Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość 16.10.2012 więcej Baza wiedzy o sokach Wartości odżywcze i zdrowotne soków Sok, nektar, napój Jakość soków DSK Etykieta prawdę Ci powieFakty i mity Fakty i mity: Soki i nektary owoce i warzywne Fakty i mity: Syrop glukozowo-fruktozowyDoniesienia naukoweMateriały do pobrania Foldery i broszury Logotyp KUPS
Zdrowotne aspekty spożycia soków owocowych i słodzonych napojów: związek z nadwagą u młodzieży i nowotworami u dorosłych 27.05.2015 więcej
Owoce, warzywa i soki jako naturalne źródło antyoksydantów i innych korzystnych składników w sporcie 29.04.2014 więcej
Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz.5. Spożycie składników odżywczych w owocach, warzywach i przetworach z owoców i warzyw 10.07.2013 więcej
Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 4. Konsumpcja soków i nektarów i perspektywy jej rozowju 14.06.2013 więcej
Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 3. Możliwość poprawy wartości odżywczej i zdrowotnej soków i ich rynkowego wizerunku a znakowanie produktów 04.06.2013 więcej
Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych 13.03.2013 więcej
Spożywanie soków owocowych – odpowiednia ochrona odżywcza u dzieci i młodzieży: National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 2003-2006 17.12.2012 więcej
Suplementacja likopenu jako przeciwutleniacza znacznie zmniejsza parametry stresu oksydacyjnego u kobiet które przeszły menopauzę 17.12.2012 więcej
Owoce, warzywa, soki – ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość 16.10.2012 więcej