Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności, 16-17.10.2013r., Serock k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję organizowaną przez PFPŻ „Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności”, która odbędzie się w dniu 16-17 października 2013 roku w Hotelu Narvil Serock k/Warszawy.
Konferencja poświęcona będzie następującym zagadnieniom:
I Dzień, 16 października 2013 r.
Ø Zmiany w standardach IFS i BRC
Ø Prawne aspekty reklamacji konsumenckich oraz reklamacji pomiędzy przedsiębiorstwami branży spożywczej
Ø Zagrożenia związane z opakowaniami stosowanymi do żywności – wymagania prawne i zalecenia
Ø Zanieczyszczenie żywności metalami – aktualny stan prawny oraz prace EFSA i Komisji Europejskiej
II Dzień, 17 października 2013 r.
Ø Monitoring zanieczyszczeń żywności, w tym zalecenia Komisji Europejskiej
Ø Ocena ryzyka związanego z bezpieczeństwem żywności w systemie RASFF – zasady oceny oraz rola Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny
Ø Zmiany systemu znakowania wartością odżywczą GDA
Ø Stosowanie przewodnika Komisji Europejskiej nt. tolerancji zawartości składników odżywczych w produktach spożywczych.
WIĘCEJ INFORMACJI NA STRONIE: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt: Monika Jonczak, Dyrektor ds. Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, e-mail: