Konferencja „Akademia Food Lex – jakość i bezpieczeństwo żywności”, 24-25.05.2017, Serock k/Warszawy
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt.”Akademia Food Lex – jakość i bezpieczeństwo żywności”, w dniach 24-25 maja 2017 roku w Hotelu Warszawianka w Serocku k/Warszawy.
W programie m.in.:
- Nowości w systemach certyfikacji: FSSC 22000 v.4, IFS v.7, BRC v.7
- Przewodniki Komisji Europejskiej dotyczące substancji dodatkowych, aromatów i enzymów
- Prace legislacyjne z zakresu materiałów i wyrobów do kontaktu z żywnością istotne z punktu widzenia przedsiębiorstw spożywczych
- Aspekty mikrobiologiczne w przemysłowej produkcji żywności
- Aktualne prace Komisji Europejskiej z zakresu znakowania produktów spożywczych
- Zanieczyszczenia żywności – akrylamid, estry 3-MCPD i inne zanieczyszczenia żywności
- Prace urzędu EFSA istotne z punktu widzenia przemysłu spożywczego
- Nierzetelne informacje o produktach spożywczych zamieszczane w mediach i portalach internetowych – możliwości obrony i dochodzenia swoich praw
- Wytyczne Codex Alimentarius dotyczące wirusów w żywności – zapisy, na które warto zwrócić uwagę
Jak zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!
Kto powinien wziąć udział w konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych – pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne.
Więcej informacji na stronie: www.pfpz.pl
W przypadku pytań proszę o kontakt:
Monika Jonczak, Dyrektor Marketingu
tel.: +48 22 830 70 55, email: