Konferencja „Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, 02.03.2017 Warszawa
Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS) objęło patronatem konferencję PFPŻ pt. Składniki żywności -aktualne wymagania prawne”, która odbędzie się w dniu 2 marca 2017 r. w Hotelu Marriott w Warszawie.
W programie przewidujemy omówienie następujących zagadnień:
- składniki żywności – struktura ustawodawstwa UE i krajowego
- aktualne prace legislacyjne na poziomie UE w obszarze dodatków do żywności
- tradycyjne i nowatorskie podejście do analiz laboratoryjnych produktów spożywczych obecnych na rynku
- błonnik pokarmowy jako składnik żywności w świetle aktualnych przepisów i interpretacji
Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Joanna Gajda-Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego Państwowy Zakład Higieny); Paweł Wojciechowski (Uniwersytet Warszawski); Monika Czarnecka -Partyka (J.S. Hamilton Poland S.A); Beata Przygoda ( Instytut Żywności i Żywienia) oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
WIĘCEJ INFORMACJI NA TEMAT KONFERECNJI NA STRONIE PFPŻ ZP: http://www.pfpz.pl/index/?id=42df59af01e92da78b4b264baf972f8d