Branża
Branża > Informacje dla branży > Newsy prasowe > Powstał Zespół do spraw reformy systemu bezpieczeństwa żywności

Powstał Zespół do spraw reformy systemu bezpieczeństwa żywności

W dniu 7 marca  2016 r. minister rolnictwa Krzysztof Jurgiel powołał Zespół do spraw reformy instytucjonalnej systemu bezpieczeństwa żywności.

W skład Zespołu wchodzą :

Przewodniczący Andrzej Chodkowski – Główny Inspektor Ochrony Roślin i Nasiennictwa.

– Włodzimierz Skorupski – Główny Lekarz Weterynarii,

– Stanisław Kowalczyk – Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych,

– Wojciech Wojtyra – dyrektor generalny Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,

– Krystian Popławski – dyrektor Departamentu Bezpieczeństwa MRiRW,

– Grzegorz Wykowski – dyrektor Departamentu Prawno-Legislacyjnego MRiRW,

– Bogusław Rzeźnicki – dyrektor Departamentu Hodowli i Ochrony Roślin MRiRW,

– Waldemar Sochaczewski – dyrektor Departamentu Rynków Rolnych MRiRW,

– Tadeusz Wojciechowski – prezes Biura Promocji Jakości

Zadaniem Zespołu jest opracowanie propozycji zmian systemowych dot. nadzoru nad bezpieczeństwem żywności oraz koncepcja zmian w organizacji i funkcjonowaniu służb inspekcyjnych.

Źródło: www.bpj.com.pl z dnia 11.03.2016 roku